28.03.2024 19:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ігор Палиця звинуватив Ківалова у сепаратизмі

Голова Одеської ОДА надіслав листа Генеральному прокурору України щодо сепаратистської діяльності народного депутата України Сергія Ківалова.

Зокрема, Ігор Палиця вимагає звернути увагу на статтю Сергія Ківалова «Настав час готувати Конституцію для Одещини», яка була опублікована у тижневику «2000» 8-го лютого 2014-го року.

У вказаній статті після досить вільного трактування історичних фактів автор робить висновки, скеровані на розпалювання національної ворожнечі між громадянами України, які проживають у східних і західних регіонах держави, що кваліфікується за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України.

Окрім цього, голова Одеської ОДА звертає увагу Генпрокурора України на тісний зв`язок між засудженим за сепаратизм Антоном Давидченком та Сергієм Ківаловим. Саме Давидченко ще у 2012 році публічно заявляв про приєднання до передвиборчої кампанії кандидата в депутати від партії регіонів Ківалова по виборчому округу N135 (Одеська область). За непідтвердженою інформацією, що потребує перевірки, Давидченко був офіційним представником кандидата в депутати Сергія Ківалова. Такий тісний зв’язок народного депутата з одіозним представником «кремлівської п’ятої колони» свідчить про те, що саме Сергій Ківалов міг бути одним з організаторів та ідеологів проросійських, сепаратистських рухів й організацій в Одесі та в Україні в цілому, а також міг здійснювати їх фінансове забезпечення за власний рахунок або через підконтрольні йому структури.

За інформацією ЗМІ, головний редактор підконтрольного Сергію Ківалову телеканалу “Академія” Юрій Селіванов протягом останніх років у авторських проектах «Бекграунд» та “Рубікон” розпалював національну ворожнечу та робив публічні заклики до повалення конституційного ладу. Необхідна системна перевірка причетності власника телеканалу до тривалого формування антиукраїнської та сепаратистської редакційної політики.

У разі підтвердження наявності у діях Сергія Ківалова ознак суспільно-небезпечних діянь, передбачених Кримінальним кодексом України, голова Одеської обласної державної адміністрації Ігор Палиця просить вжити заходів прокурорського реагування та притягнути Сергія Ківалова до кримінальної відповідальності.

У спробі «наїзду» на колишнього керівника ЦВК України (з вини якого у 2004 році розпочалася славнозвісна Помаранчева революція) є дві деталі, що насторожують.

Перша: одним із заступників Ігоря Палиці в Одеській ОДА працює колишня «права рука» Ківалова – Зоя Казанжі. Між іншим, саме вона керувала прес-службою вітчизняного ЦВК у 2004—2005 роках, усіляко «затуляючи» негідні діяння свого безпосереднього шефа.

І друга: з-поміж тих, хто успішно захистив дисертацію кандидата юридичних наук в Одеській Національній юридичній академії, на вченій раді під керівництвом С. Ківалова, є й президент Петро Порошенко.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-08-2014 19:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100