28.03.2024 15:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

28 серпня стартує виборча кампанія з позачергових парламентських виборів

Виборча кампанія з позачергових парламентських виборів стартує в четвер, 28 серпня, якщо указ президента України Петра Порошенка про розпуск Верховної Ради буде офіційно оприлюднео у середу, 27 серпня 2014 року.

Таке передбачено проектом Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки проведення позачергових виборів народних депутатів України.

Проект розроблено, виходячи з того, що указ глави держави про розпуск парламенту буде опубліковано в газетах «Голос України», «Урядовий кур'єр» та «Офіційному віснику президента» в середу, 27 серпня.

Згідно з пунктом 4 статті 16 закону України «Про вибори народних депутатів України», виборчий процес позачергових виборів депутатів починається з дня, наступного після дня опублікування указу президента України про достроковий розпуск парламенту.

Згідно з проектом, висування кандидатів у народні депутати партіями і шляхом самовисування розпочнеться 28 серпня, завершиться відповідно 15 і 25 вересня.

Згідно з даними ЦВК, на проведення виборчої кампанії необхідно близько 1 млрд грн.

Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні від 25 серпня заявив про те, що він ухвалив рішення розпустити Верховну Раду.

У зверненні йдеться про те, що позачергові парламентські вибори мають відбутися 26 жовтня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-08-2014 20:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100