19.04.2024 22:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Бійцям АТО пропонують поплавати

Команда тренерів плавального клубу «Фаворит 308» розробила програму проведення фізичної реабілітації військовослужбовців, що повертаються із зони АТО. Для цього не вистачає лише гарячої води в басейні.

– Наш клуб працює на базі київського шкільного басейну ЗОШ № 308 в Деснянському районі. Ми все обміркували і готові безкоштовно зайнятися реабілітацією військовослужбовців, якщо б дали гарячу воду. Зараз працюємо над тим, щоб встановити свій бойлер або котельню. Це недешево, потрібно зібрати приблизно 15 тис. євро,– каже завідуючий басейном Валентин Герасименко.

Автори програми отримали схвальний відгук у Міністерстві охорони здоров’я та звернулися за підтримкою до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Однак підтримки не дочекалися. Міський голова Віталій Кличко наче й виявив розуміння проблеми, але нічого конкретного не зробив. Нічим не допоміг і місцевий депутат Володимир Яворівський. Пропонував подарувати свої книжки, але на бойлер жодної копійки не дав.

Управління освіти Деснянського району столиці, де знаходиться басейн, теж не виявляє ентузіазму в зв’язку з пропозицією тренерів. Кажуть, що гаряча вода буде постачатися тільки школам, а басейни в цьому році зовсім не планують відкривати.

Вода, як відомо, загартовує організм. Заняття плаванням позитивно впливають на опорно-руховий апарат, нормалізують роботу м’язової, нервової, серцево-судинної, дихальної системи. Зміцнюється м’язовий тонус грудної клітини, поліпшується постава, координація рухів, розвивається гнучкість. Реабілітаційний курс плавання дозволяє покращити соматичний та психічний стан людини, сприяє видужанню від хвороб неврологічного та ортопедичного профілю.

В шкільних басейнах діти вчаться плавати та оздоровлюються. Школярі на заняттях займаються плаванням безкоштовно, а після занять бажаючі можуть відвідувати гуртки та тренуватися за індивідуальною програмою. Ціни в клубі «Фаворит 308» у 5-10 разів менші, ніж в комерційних клубах.

 

Шкільний басейн ЗОШ № 308 продовжує працювати завдяки самовідданим зусиллям тренерів. Герасименки – династія майстрів спорту з плавання. Валентин Олександрович срібний призер чемпіонату світу. Його дружина Олена Миколаївна – багаторазовий чемпіон України. Доньки Марина та Анастасія йдуть по стопам батьків та освоюють сучасні методики фізичного виховання і реабілітації. При вході в басейн цілу стіну займають сертифікати та дипломи, чемпіонські кубки та безліч медалей. Як бокс для Кличків, для них плавання – родинна справа.

Команда «Фаворит 308» регулярно бере участь у спортивних зборах, національних та міжнародних змаганнях.

Олена Миколаївна хвалиться: «Були ми на чемпіонаті України. На костюмах вишито: СШ 308. Підходять, питають: як це, середня школа?! Так. Звичайна?! Так, звичайна. На чемпіонаті України?! Так, на чемпіонаті. Ще й призи взяли». Багато її вихованців стали кандидатами та майстрами спорту. Але справа не тільки в спортивних успіхах. Не менш важливо, що після занять в басейні діти вміють плавати і, буває, знімаються з обліку в медичних закладах.

 

 

Але з кожним роком шкільна адміністрація, районне управління освіти, міська влада все більше ставлять палки в колеса тренерам. Замість того, щоб допомогти підтримувати басейн на плаву, все ведуть до того, щоб забрати його під приватний фітнес-центр якогось спекулянта, близького до влади. Скорочують навчальні години на плавання в шкільній програмі. Грошей на необхідні витрати з бюджету не виділяють, навіть офіційно асигнований мінімум коштів пропадає в шкільній бухгалтерії – бідкається завідуючий. Чистити басейн, ремонтувати, все інше доводиться робити своїми силами. І при цьому ще й приходить начальство та каже: це не ваш приватний басейн, не робіть те, не робіть інше, не висовуйтеся зі своїми ініціативами, не носіться з цими дітьми.

Виникає питання: чому влада допомагає комерційним клубам, а шкільні басейни закриває? Мабуть, чиновники та народні обранці захищають лише власні інтереси. Всіх їх цікавить, як заробити. Діти нікого не цікавлять. Здоров’ям нації ніхто не займається.

Зараз орава кандидатів в народні депутати України викидає мільйони на передвиборчий піар та підкуп виборців замість того, щоб реально допомогти дітям.

Відділ з питань сім’ї та молоді Бориспільської єпархії УПЦ та відділ духовно-фізичного виховання молоді Київської єпархії УПЦ звернулися до Київського міського голови В. Кличка з проханням допомогти вирішити проблему гарячого водопостачання у шкільному басейні ЗОШ № 308. Подивимося, чи не забули очільники мерії про страх Божий або там більше бояться втратити якусь копійчину для лівої кишені.

 

 

Юрій Шеляженко, редактор газети «Правдошукач».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-09-2014 11:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100