20.04.2024 04:35 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кличко отримав багатомільйонний хабар від власників супермаркетів?

 

 

З 24 вересня 2014 року вступила в дію заборона Київради на роботу кіосків після 22:00 в будні дні і після 23:00 – у вихідні та свята.

У Головному управлінні архітектури кажуть, що так влада вирішила побороти продаж алкоголю вночі.

Цим же рішення депутати також вирішили «відсунути» кіоски від шкіл і дитячих садків на 100 метрів, а якщо в МАФах продають алкоголь і сигарети – то 200 метрів.

Вільна від кіосків зона в 20 метрів діятиме біля зупинок (в обидва боки тротуару), на перехрестях, біля пам'ятників та підземних переходів.

Відтепер ставити МАФ біля держустанов і лікарень можна не ближче ніж за 50 метрів.

Власників також зобов'язали встановити біля свого кіоску мінімум дві урни, облагородити зовнішній вигляд торгового місця і прокласти до нього доріжку 1,5-метрової ширини – якщо він розташований далі, ніж у двох метрах від тротуару.

Зносити кіоски, які не відповідають новим правилам, почнуть наприкінці листопада – початку грудня.

Однак торговці вважають, що цей пункт пролобійований великими торговельними мережами, а введення режиму роботи призведе до хабарництва.

«Влада пояснює, що введення режимної роботи направлене на обмеження продажу алкоголю і сигарет вночі. Але це порушення конкуренції! Якщо забороняти, то не тільки в МАФах, а й великих магазинах», – заявив голова Асоціації представників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь.

Не влаштовує підприємців і обмеження по відстані.

«Театральна каса – теж МАФ. А з правил виходить, що вона не зможе стояти ближче, ніж на 50 метрів до театру. Туалети і інформбюро – теж тимчасові споруди. Так що, прибрати їх з усього Хрещатика?» – обурився Соболь.

Власники МАФів налаштовані рішуче – вони мають намір звертатися до Антимонопольного комітету та суду. Також підприємці вирішили провести громадські слухання в районах.

У мерії ж  обіцяють, що порушників «комендантської години» для кіосків серйозно каратимуть.

«Якщо кіоски будуть працювати поза встановлений час, то будемо їх позбавляти ліцензій», – заявив заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-09-2014 18:09 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100