24.04.2024 02:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенківець Гелетей влаштував істерику на комісії щодо Іловайська

Міністр оборони Валерій Гелетей влаштував скандал на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування подій в Іловайську.

Гелетей відмовився відповідати на питання голови слідчої комісії, на яку він був викликаний свідком, посилаючись на секретність матеріалів.

Глава комісії народний депутат Андрій Сенченко, в свою чергу, заявив, що не вимагає від міністра розголошення таємних відомостей, однак, оскільки на заході присутні журналісти, попросив його відповісти на ряд цікавлять громадськість питань.

На це Гелетей відповів категоричною відмовою, заявляючи, що засідання комісії перетворюють на «політичне шоу».

Сенченко відповів, що члени комісії ще не поставили міністру оборони жодного питання, і попросив його «не влаштовувати шоу». Потім голова комісії навів приклад того, що начальники інших відомств та підрозділів, зокрема, Держприкордонслужби і Нацгвардії, надали дані про події в Іловайську без їхнього засекречування.

Подібні дебати викликали у Гелетея бурхливу істерику, і він послався на те, що дані про події в Іловайську вкрай потрібні президенту РФ Володимиру Путіну.

«Путін буде нам аплодувати, якщо ми покажемо все, що ми там робили: наші успіхи, і можливо, якісь наші недоліки. Він тільки й чекає і шукає відповідь, а чому сталося так, що війська Путіна не в Харкові і не в Дніпропетровську, а зупинили їх під іловайськом», — заявив міністр.

Голова комісії Сенченко також повідомив, що вивчаючи матеріали справи, з'ясував, що багатьом з них було присвоєно гриф «для службового користування», зокрема, був засекречений список загиблих і список нагороджених.

«Я відправив запит керівнику Служби безпеки України і отримав відповідь, і буду вимагати покарання того, хто засекретив цей документ», — зазначив Сенченко.

При цьому голова комісії сказав Гелетею, що він намагається піти від відповідей, на що той заявив, що Сенченко сам ставить «під сумнів документ під грифом секретно».

На засідання комісії також прийшли начальник Генштабу Віктор Муженко і командири батальйонів Донбас, Дніпро-1 і Миротворець.

Нагадаємо, що 15 вересня 2014 року міністр оборони Валерій Гелетей заявив про виведення всіх бійців сил антитерористичної операції з Іловайська Донецької області.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-10-2014 10:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100