20.04.2024 15:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Житипоновому. Кличко повертає у Київ евакуатори і блокатори

Блокування коліс, повернення евакуаторів і невідворотність плати за парковку – такою буде система паркування у Києві, розроблена новою столичною владою.

Основна мета влади – повна відмова від готівкових розрахунків та ліквідація людського фактора. Це дозволить позбутися корупції на парковках і збільшити надходження до бюджету.

Реформа пройде в два етапи. На першому проведуть тестування на окремих київських парковках. На другому, після внесення змін до законодавства та залучення інвесторів, –концепція запрацює на всіх муніципальних парковках Києва.

«Київтранспарксервіс» контролює близько 1000 платних паркувальних майданчиків у Києві на 6227 паркомісць.

Зараз, за словами виконуючого обов'язки директора «Київтранспарксервісу» Андрія Воробйова, за паркування платять тільки 38% автомобілістів.

Після впровадження концепції відсоток оплати парковки зросте до 80-85%.

«Відповідно, якщо в жовтні денні парковки принесли близько 2 мільйонів гривень на місяць — після реалізації проекту очікуємо, що доходи зростуть удвічі — до 4 мільйонів з існуючою базою паркомісць», — прогнозує Воробйов.

Пілотний проект концепції розробленої «Київтранспарксервіс» стартує вже на цьому тижні на 6-8 паркувальних майданчиках в центрі Києва.

На вулицях Пушкінській, Б. Хмельницького, Прорізній, Городецького, площі Франка і вулицях Заньковецької та Лютеранській паркувальників замінять інспектори «Київпарктранссервісу». Спільно із співробітниками ДАІ вони контролюватимуть виконання правил паркування і оплати за нього.

На майданчиках вже встановили паркомати, через які можна буде оплатити парковку. Всього в Києві зараз встановлено 87 паркоматів. Після повної реалізації концепції, їх кількість збільшать до 500.

На парковках також встановлять інформаційні щити, де розкажуть про способи оплати паркомісця.

Оплатити паркування можна трьома способами: за допомогою системи «Мобільне паркування» (шляхом відправки СМС з мобільного телефону), через платіжний термінал, і купивши паркувальний талон кіосках «Союздруку».

Після оплати водій повинен розмістити чек або талон в нижньому кутку лобового скла.

Контролери за допомогою спеціальних електронних пристроїв зможуть фіксувати дані про автомобіль, що передаватимуться в спеціальну базу даних. Це також дозволить перевіряти оплату за стоянку на муніципальній парковці і історію штрафів.

Якщо парковка не оплачена, або є несплачені штрафи інспектор на місці складе протокол про порушення. Коли система запрацює повноцінно, інспектор зможе складати протокол і без порушника.

Протоколи про несплату за парковку інспектори направлятимуть на розгляд адміністративної комісії Київської адміністрації, яка прийматиме рішення про стягування штрафу. Копію протоколу кріпитимуть на скло автомобіля-порушника.

Розмір штрафу за неоплату паркування становить від 136 до 204 гривень. Якщо штраф не сплачується протягом 30 днів, він подвоюється.

Після виявлення автомобіля з несплаченим штрафом, інспектор зможе блокувати колеса автомобіля, і розблокує їх тільки після сплати подвійного штрафу.

Також інспектори матимуть право при необхідності евакуювати автомобіль.

Нова концепція паркування у столиці вже прийнята за основу транспортною комісією і найближчим часом буде розглянута депутатами Київради.

Якщо експеримент пройде вдало, проект запрацює на парковках по всьому місту.

«Ми отримали доручення мера розробляти інвестконкурс. Якщо ніхто не завадить, місяці через три його проведемо і тоді запустити концепцію можна буде упродовж півроку максимум», — зазначив Воробйов.

«Таким чином, по всьому місту, на всіх парковках прибирається „готівка“. Після того, як інспектор навів пристрій на номер, домовлятися з ним марно. Потрібно буде домовлятися з програмою, а це неможливо», — відзначив чиновник.

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто.

Для довідки. У першому півріччі 2014 «Київтранспарксервіс» отримав 400 тисяч гривень збитків.

За словами Воробйова, у вересні підприємство зафіксувало зростання надходжень на 28% (порівняно з вереснем 2013 року), в жовтні надходження зборів за паркування збільшилися на 52%, або на 800 тисяч гривень.

За підсумками року «Київтранспарксервіс» планує зібрати за парковку на 700-800 тисяч гривень більше ніж в 2013 році.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-11-2014 21:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100