29.03.2024 13:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко зробив своїм представником у Раді банківського шахрая Степана Кубіва

Новим представником президента у Верховній Раді став Степан Кубів.

Відповідний наказ підписав президент Петро Порошенко.

«Під час зустрічі глава держави зазначив, що обрав своїм представником у парламенті саме Степана Кубіва, оскільки впевнений у тому, що він впорається з викликами, які сьогодні стоять перед державою, і „зможе забезпечити ефективну координацію і взаємодію між президентом, Верховною Радою, коаліцією та урядом“.

Порошенко подякував Руслану Князевичу за ефективну, самовіддану працю на цій посаді», повідомляє прес-служба Порошенка.

Як відомо, Степан Кубів — народний депутат 7-го скликання, був головою Національного банку з 24 лютого — 19 червня 2014 року.

За часів рефінансування Кубівим комерційних банків було видно чітко виражений лобізм в сторону певних фінансово-промислових груп. Одні банки отримали в 10 разів більше, інші — в 10 разів менше.

Кубів запропонував освоїти перші чотири мільярди гривень з програми з підтримки вітчизняного банківського сектора своїм колегам і давнім друзям: Олегу Бахматюку і Миколі Лагуну.

До середини червня банки Бахматюка VAB освоїв 480 млн грн, «Фінансова ініціатива» — 3450000000 грн, а банк Лагуна — «Дельта-банк» — більше 10 млрд грн.

Левова частка грошей, виділена НБУ на рефінансування банків, дісталася «Приватбанку» губернатора Дніпропетровської області Ігорю Коломойському — 20188000000 грн.

Отримавши від НБУ мільярди на рефінансування вони тут же пустили їх на покупку долара, курс якого всього за пару тижнів побив усі рекорди, досягнувши позначки в 12 грн / $ 1 (зростання майже 50%). А Нацбанк — головний фінансовий регулятор — фактично самоусунувся від участі в процесі, не намагаючись врятувати національну валюту.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2015 17:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100