29.03.2024 13:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

МВС перевіряє мафіозі Коломойського на причетність до замаху на вбивство. Документ

МВС перевіряє отримані від олігарха Віктора Пінчука відомості про можливу причетність його конкурента Ігоря Коломойського до замаху на вбивство адвоката Сергія Карпенка.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит депутата від Блоку Петра Порошенка Мустафи Найєма.

«На даний час за викладеними у зверненні Пінчука В.М. відомостями працівники органів внутрішніх справ у межах компетенції здійснюють перевірку, за результатами якої буде прийнято рішення згідно із законодавством», – сказано у документі.

У МВС також повідомили, що копії цих матеріалів надіслали Генпрокуратурі.

Також у відомстві додали, що проводять розслідування загибелі колишнього слідчого Генпрокуратури з особливо важливих справ Ігоря Шолодька, який розслідував цю справу проти Коломойського у 2005 році, а минулого року загинув у зоні АТО.

Як відомо, у середині березня Найєм повідомив, що компромат на Коломойського у вигляді документів, флешки і DVD-диска отримали всі члени РНБО. У нинішній відповіді МВС уточнило, що ці дані були отримані від Пінчука 27 лютого 2015 року.

Адвокат Сергій Карпенко пережив замах у 2003 році після відмови сприяти Коломойському у здобутті контролю над заводом «Дніпроспецсталь». Тоді Карпенко діяв в інтересах олігархів Пінчука і Костянтина Григоришина.

Винним у цьому замаху вважається охоронець Коломойського Нікітін, який пізніше також був убитий.

Слідчий Ігор Шолодько загинув при захисті донецького аеропорту в кінці листопада минулого року. На службу він був призваний дніпропетровським військкоматом, хоча сам проживав у Житомирській області.

Як раніше зазначав Найєм, у матеріалах Пінчука стверджується, що за кілька днів до відправки Шолодька на фронт з ним неодноразово зв'язувався один із заступників тодішнього губернатора Ігоря Коломойського, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-03-2015 22:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100