19.03.2024 04:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чи Яценюк не лобіює інтереси Ахметова? — Сергій Лещенко

Держпідприємство «Енергоринок» цього року уклало угоди з реструктуризації заборгованості обленерго на 80 мільйонів гривень, але ці кошти впродовж року повернуться державі.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, відповідаючи на запитання депутатів під час години уряду у Верховній Раді.

Депутат від БПП Сергій Лещенко сказав: «Мені прикро, що прем’єр-міністр не прийшов і не відзвітував про те, як у нас відбувається процес деолігархізації і, наприклад, чому в нас державне підприємство „Енергоринок“ під козирок взяло рішення суду Дніпропетровської області і розстрочило на півтора роки понад мільярд гривень пану Ахметову».

«Чи часом пан Яценюк не лобіює інтереси пана Ахметова, якщо він покриває пана Гнатюка на посаді керівника ДП „Енергоринок“, яке тепер має шукати гроші, аби покривати розриви, які в нього виникли?», — додав Лещенко.

Він запитав у міністра енергетики, чи вживає міністерство заходи, щоб зупинити «цю оборудку під прикриттям уряду і прем’єр-міністра».

Демчишин відповів: «Дійсно „Енергоринок“ інколи застосовує такий крок, як реструктуризація заборгованості деяких обленерго. І протягом цього року вже, 2015-го, такі договори зі сторони „Енергоринок“ було підписано на 80 мільйонів гривень».

«Це, звичайно, договори, які є короткими і протягом 2015 року ці суми повернуться в „Енергоринок“. Але дійсно на даний момент вони дуже потрібні цій самій „генерації“, бо „Енергоринок“ збирає з обленерго і віддає „генерації“ – тому ж „Енергоатому“, „Укргідро“ й тепловим станціям, які закуповують на даний момент вугілля також», — сказав міністр.

«Тому платежі – це ключове питання, яким зараз займається, в основному, регулятор. Міністерство дуже активно йому в цьому допомагає», — заявив він.

Демчишин додав: «Звернення до правоохоронних органів стосовно таких кроків – ми дійсно робимо», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-04-2015 14:22 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100