18.04.2024 16:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Закон про місцеві вибори списаний Блоком Петра Порошенка із російського регіонального. Порівняльна таблиця

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив у вівторок, що закон про місцеві вибори, ухвалений Верховною Радою, заснований на російському досвіді, повідомляє sprotiv.org.

«Депутати коаліції за проєвропейський вибір України тішаться як малі діти, що сьогодні протягнули у Верховній Раді закон про місцеві вибори, який фактично застосовувався на виборах до … законодавчих зборів Санкт-Петербурга 2011 року», – написав він у фейсбуці.

Для наших депутатів нема прогресивного досвіду Польщі, Латвії чи Фінляндії. Їм миліший досвід Росії. Невже наш народ після Революції гідності заслужив отримати від Верховної Ради «подарунок» у вигляді секондхендового імпортованого з Росії закону про вибори?! Стидоба, та й годі…» – додав Магера.

Порівняльну таблицю двох законів – українського та санкт-петербурзького – опублікував у вівторок аналітик громадянської мережі «Опора» та Донецької обласної організації Комітету виборців України Олександр Клюжев.

«Український закон у частині виборчої системи є клоном регіонального Закону Санкт-Петербурга, з окремими відмінностями та доопрацюваннями… Напевно, це внесок депутатів в «інтеграцію і примирення» двох народів і «спільний шлях до Європи», – написав він у фейсбуці.

Із його публікації двох моментів порівняння законів видно, що український текст запозичив із російського форму бюлетеня для голосування і порядок заповнення виборчого списку за результатами голосування з відкритими списками.

14 липня Верховна Рада ухвалила закон про місцеві вибори, автором якого є Вадим Денисенко з «Блоку Петра Порошенка». Згідно з текстом законопроекту, обласні, міські та районні ради обиратимуться за пропорційною системою із відкритими списками.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-07-2015 6:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100