19.03.2024 10:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Енергоатом позолотив структури корупціонера Миколи Мартиненка майже на 86 мільйонів

НАЕК «Енергоатом» за результатами тендеру замовило SIA «Zodiak Plus» комплектні трансформаторні підстанції для ВП «ЮУАЕС» за 3,57 млн євро (близько 86 млн грн.).

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як зазначається, фірма «Zodiak Plus» (Латвія) поставить 12 комплектних трансформаторних підстанцій для енергоблоку №2 Південно-Української АЕС протягом 120 днів після заявки замовника.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ "Будівельний холдінг «Шевченківський».

Компанія «Zodiak Plus» заснована у 2014 р. в Латвії українцем Євгенієм Бугою.

Раніше він був керівником ТОВ «Енерджі трейд груп» — найбільшого постачальника держпідприємств, якими керує Руслан Журило, нинішній очільник ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК).

«Енерджі трейд груп» через ланцюжок пов’язана із самим Журилом. На тендерах СхідГЗК її єдиним конкурентом найчастіше був «Діамантбанк» Давида Жванії. Рахунки фірма також тримала у «Діамантбанку».

Крім того, джерело «Наших грошей» повідомило, що в 2005 р. Буга працював у ТОВ «Д.І.А. Девелопмент», яке входить у девелоперську групу Жванії.

Бізнес-партнером Жванії довгі роки був Микола Мартиненко, нинішній нардеп від «Народного фронту». Саме його Генадій Корбан називав куратором ОГХК.

У свою чергу екс-голова ДФІ Микола Гордієнко називав Мартиненка «смотрящім» за «Енергоатомом».

Нещодавно урановий комбінат придбав у «Zodiak Plus» сірки на 66 млн грн.

Крім того, фірма виграла тендер «Енергоатому» на поставку трансформаторів за 5,93 млн. євро. Тоді їй на тендері також підіграв "Будівельний холдінг «Шевченківський», заснований у березні 2014 р. киянином Ігорем Поліщуком.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-10-2015 16:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100