20.04.2024 16:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд дозволив беркутівцю Євгену Антонову, який брав участь у розгоні Майдану, повернутися до роботи

 

 

 

Суд дозволив командиру роти «Беркута» Євгену Антонову, який брав участь в розгоні Майдану 30 листопада 2013 року, повернутися до роботи.

Про це пише управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України (ГПУ) на сторінці у Facebook, повідомляє sprotiv.org.

«За результатами розслідування силового розгону 30.11.2013 мітингу на Майдані Незалежності в суд направлено обвинувальні акти стосовно чотирьох керівників підрозділів „Беркут“ київської міліції, в тому числі Євгена Антонова. При цьому під час досудового розслідування слідчим щодо підозрюваного було ініційовано низку заходів забезпечення кримінального провадження», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що ще в січні цього року судом за поданням слідчого Антонова Є. Ф. відсторонено на два місяці від займаної посади. Також до нього застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов'язком утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, тобто з його підлеглими працівниками, більшість з яких є свідками.

«Проте апеляційним судом застосовано домашній арешт із забороною покидати місце проживання в період часу з 20:00 до 7:00. Зважаючи на складність кримінального провадження та наявність підстав для відсторонення підозрюваного від посади, слідчим подавалося клопотання про продовження строку відсторонення.

Однак слідчий суддя, не взявши до уваги фактичні обставини кримінального провадження та обов'язки підозрюваного утримуватися від спілкування зі свідками, безпідставно відмовив у його задоволенні, тобто дозволив приступити до роботи, яку неможливо виконати без спілкування з підлеглими», — наголошується в повідомленні.

«При розгляді апеляційної скарги ГПУ керівництво київської міліції несподівано звернулося до суду з проханням залишити в силі рішення слідчого судді і відновити Антонова Є. Ф. на посаді. Чи брала апеляційна інстанція до уваги зміст цього звернення — невідомо, однак за результатами розгляду справи залишила рішення слідчого судді без змін, а апеляційну скаргу — без задоволення», — уточнюється в повідомленні.

На теперішній час судовий розгляд у кримінальному провадженні стосовно Антонова Є.Ф. триває.

Раніше з'явилася інформація, що командир роти спецназу підрозділи Міністерства внутрішніх справ (МВС) України «Беркут» Євген Антонов, який став відомим після розгону силовиками активістів Майдану в ніч на 30 листопада 2013 р., працює на своїй посаді.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-10-2015 19:15 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100