20.04.2024 05:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Україна по-новому у списку країн, де скоротилася інтернет-свобода

Свобода в глобальному інтернет-середовищі скорочується п'ятий рік поспіль на тлі активізації нагляду та цензури з боку урядів держав по всьому cвіту.

Про це свідчать результати дослідження міжнародної неурядової організації Freedom House, оприлюднені в середу, 28 жовтня 2015 року, повідомляє sprotiv.org.

У річному тематичному звіті Freedom House зазначається, що зменшення свободи в інтернеті особливо помітне на Близькому Сході — порівняно з певним покращенням, яке спостерігалося у роки після «арабської весни».

Загалом свобода висловлювань в інтернеті знизилася у 32 з 65 досліджених країн, «помітне скорочення» зафіксували у Лівії, Франції та Україні, цитує звіт агентство AFP.

Звіт охоплює період з червня 2014 по травень 2015 року.

Загалом 18 країн були оцінені у звіті як «вільні», 28 — класифікували як «частково вільнї» і 19 — як «не вільні».

Лідерами серед 65 країн зі свободи в інтернеті виявилися Ісландія, Естонія, Канада, Німеччина, Австралія, США та Японія.

Найгірше з інтернет-свободою в Китаї — навіть гірше, ніж в Сирії та Ірані.

Україну було визначено як «частково вільну» країну. Як зазначається у звіті, «протистояння з Росією і конфлікт на Сході України призвели до збільшення спроб цензури з обох сторін у спробі отримати контроль над інформаційним середовищем».

Минулого року Україна також була серед «частково вільних» держав у рейтингу інтернет-свободи від Freedom House.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-10-2015 12:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100