19.04.2024 16:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Журналістів 34-го каналу не пустили до виборчкому на перерахунок голосів

29 жовтня 2015 року журналістів дніпропетровського 34-го каналу не пустили на засідання Ленінської районної комісії, де повторно перераховували бюлетені трьох виборчих дільниць м. Дніпропетровська, повідомляє sprotiv.org.

Члени комісії мотивували це тим, що знімальна група програми новин «Деталі» 34-го каналу вчасно не зареєструвалася.

«Територіальна або дільнична виборча комісія в період виборів не може робити додаткові обмеження для того, щоб журналісти не могли здійснювати свою професійну діяльність. Подібні дії можуть класифікуватися як кримінальне правопорушення – перешкоджання законній журналістській діяльності у цьому випадку. Створення якихось додаткових вимог – реєстрація, перереєстрація і таке інше – це, по суті, порушення закону», — зазначає в коментарі телеканалу юрист Андрій Верба.

27 жовтня журналісту видання «Точка опори» Ігорю Процику під час законної відеозйомки члени Тернопільської міської виборчої комісії завдали тілесних ушкоджень та перешкоджали його роботі.

У день місцевих виборів 25 жовтня було зафіксовано п’ять перешкоджань журналістам.

Зокрема, у місті Нововолинську Волинської області з виборчкому вигнали журналістку інтернет-видання «Буг». У місті Бориславі Львівської області журналіста місцевої газети вигнали з виборчої дільниці – і за цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження.

У Вінниці на виборчій дільниці сталася сутичка між журналісткою інтернет-видання Vlasno.info та невідомими особами, під час якої в журналістки відібрали техніку, яку згодом повернули.

У Луцьку спостерігачів, кандидатів у депутати та журналістів не пускали на вечірнє засідання дільничної виборчої комісії № 071075. Вони звернулися до міліції, яка проводить перевірку.

У Дніпропетровську Бабушкінська районна виборча комісія заборонила журналісту видання «Дніпроград» бути присутнім на засідання комісії після закриття виборчих дільниць. Комісія послалася на те, що він мав зареєструватися до початку засідання, хоча журналісти не мають реєструватися.

Водночас у Дніпропетровську були зафіксовані фальшиві посвідчення журналістів друкованого видання «Опори». А на дільниці Чернігівщини були виявлені псевдожурналісти з посвідченнями газети «Дитинець».

24-26 жовтня Незалежна медіа-профспілка України провела 38 юридичних консультацій журналістів телефоном і 9 персональних. Медійники запитували, як висвітлювати в новинах порушення у «день тиші», які права мають журналісти під час підрахунку голосів та з’ясовували алгоритм дій у разі виявлення порушення виборчого законодавства.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-10-2015 21:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100