28.03.2024 20:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Яценюк хоче заборонити іноземцям вільно передавати українцям авто в користування протягом 2 років після його ввезення

Такі нововведення передбачені проектом закону України № 3444 від 10.11.2015, який внесений до Верховної Ради урядом Яценюка і доступний на її сайті.

У ньому зокрема йдеться про 2 ключові норми-нововведення, повідомляє sprotiv.org.

Перша: зменшення мінімального терміну володіння машиною за кордоном з 1 року до 6 місяців при перевезенні його для постійного користування в нашій країні без сплати податків громадянам, які переїжджають в Україну на постійне місце проживання.

Простіше кажучи, якщо іноземець переїздить в Україну на постійне проживання, то автомобілем із іноземною реєстрацією він має право їздити країною лише 6 місяців, а не рік.

Ця норма є вирішальною для закарпатців, які їздять на авто з іноземними номерами на підставі умовно угорського чи іншого громадянства. Тепер не через рік, а через 6 місяців їм потрібно буде робити так звану «пересічку».

Друга: товари, що ввозяться на митну територію України із звільненням від сплати митних платежів відповідно до умов, устанавленнимі законопроектом, протягом 24 місяців з моменту введення у вільний обіг на митній території України не можуть бути відчужені або передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам без попереднього повідомлення про це органам доходів і зборів.

І ця норма, яка пропонується урядом, може стати вирішальною для українців, які придбали авто на іноземних номерах через іноземного власника, який завіз авто в Україну. Адже уряд Яценюка пропонує заборонити передавати навіть у користування іншим особам це авто протягом перших 2 років перебування транспортного засобу на території України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-11-2015 19:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100