19.04.2024 12:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Опора» вимагає скасувати тоталітарний закон «про партійне рабство», що прийнятий з порушенням Регламенту

Закон про зміни до виборчого законодавства, що дозволяє виключати кандидатів у народні депутати з виборчого списку був прийнятий з порушенням регламенту. І тому має бути скасований.

Про це заявляють у громадянській мережі ОПОРА, повідомляє sprotiv.org.

«ОПОРА закликає парламент скасувати цей закон на підставі фактів грубого порушення регламенту Верховної Ради під час його прийняття. Оскільки результативне голосування відбулося вже після неотримання цим проектом необхідної підтримки депутатського корпусу. Цей крок дозволив би зупинити суспільне розчарування у парламенті та політичному процесі в цілому. У разі відмови Верховної Ради від скасування закону закликаємо президента застосувати вето», — йдеться у заяві, яку опубліковали представники мережі.

Вони нагадують, що 16 лютого 2016 року Верховна Рада провалила цей законопроект. Це значить, що спікер мав би відхилити його та перенести роботу над проектом на наступні сесії. Цього вимагає регламент. Натомість законопроект повторно винесли в зал та добилися необхідної кількості голосів. Цього вимагали лідери п'яти депутатських фракцій — «Блоку Петра Порошенка», «Народного Фронту», «Самопомочі», «Батьківщини» та Радикальної партії Олега Ляшка. Саме вони і є авторами цього проекту.

У вівторок, 16 лютого, депутати ухвалили закон №3700. Він дозволяє змінювати партійні списки вже після виборів. За рішенням з'їзду можуть виключати зі списків кандидатів у депутати. Але до того, як Центрвиборчком визнає їх обраними. Якщо закон набуде чинності, з'їзди партій зможуть вже зараз змінювати черговість набуття мандатів кандидатів, гвалтуючи волевиявлення мільйонів виборців на догоду партійних вождів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-02-2016 7:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100