19.04.2024 02:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

52,4% українців хочуть розпуску Верховної Ради. Подробиці

vernite vibori

Більшість українців підтримують можливість розпуску Верховної Ради, повідомляє sprotiv.org.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова щодо оцінки громадянами ситуації в країні.

Зокрема, ініціативу розпуску Верховної Ради та проведення позачергових виборів підтримали 52,4% респондентів, не підтримали – 31,5%.

Разом з тим, на запитання «На Вашу думку, чи доцільно проводити дострокові вибори Верховної Ради в умовах збройного конфлікту з Росією?», позитивно відповіли помітно менше –  39% респондентів, а негативно – 42,6%.

А відповідаючи на питання, яким буде склад майбутньої Верховної Ради, з точки зору ефективності її роботи, порівняно з нинішнім, у разі проведення в 2016 році позачергових парламентських виборів,  найчастіше респонденти відповідають, що він буде таким самим  (34,1%), 25,9% вважають, що він буде кращим, а 7,7% – що гіршим (32,4% не змогли відповісти на це питання).

58,7% опитаних позитивно поставилися до пропозиції у разі дострокового розпуску Верховної Ради депутатам цього скликання заборонити брати участь у наступних позачергових парламентських виборах (не підтримали б таку пропозицію 21,2%).

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 24 лютого 2016 року. Було опитано 2021  респондента віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-03-2016 22:34 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100