19.04.2024 21:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардепа Сергія Лещенка виключають із фракції «Блок Петра Порошенка»

Leshenko Sergyi5

Керівник «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів хоче виключити з президентської фракції народного депутата Сергія Лещенка, оскільки того хоче сам Лещенко.

Про це Гринів розповів в інтерв’ю сайту «Главком», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Якщо приймати суто політичне рішення, я би Лещенка з фракції виключив. Сам Лещенко цього хоче. І я вчинив би чесно, бо не вважаю, що його дії повинні не помічатись і не каратись. Якби це був хтось інший, може, ситуація розвивалась би інакше. Але до Лещенка є ставлення як до дуже молодого депутата. Знаєте, як дитині часто багато чого прощають», — зазначив він.

Торкаючись суто юридичного боку питання, Гринів сказав: «Основний закон – це Конституція, в якій закладено поняття імперативного мандату.
Логічно, що той, хто порушує «корпоративні» правила своєї політичної сили, позбавляється мандату. Але законодавець, коли записував це поняття, говорив тільки про один варіант порушення корпоративної етики. Позбавлення мандату відбувається після виходу з фракції або не входження до неї. Так відбулось після виходу, наприклад, Миколи Томенка. А виключення з фракції протрактовано Конституційним судом як таке, що не є підставою для позбавлення мандату».

Водночас він підкреслив, що, на його думку, такий підхід суперечить, логіці імперативного мандату, «але закон є закон: виключення з фракції не позбавляє мандату».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2016 20:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100