28.03.2024 17:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Валентин Ландик продав донецький завод «Норд» росіянам. Подробиці

Landik Valentin1

Завод «Норд» — головне підприємство групи, був перереєстрований з Донецька до Краматорська Донецької області, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Президент групи «Норд» Валентин Ландик продав свій пакет акцій (79,93%) виробника холодильної техніки ПАТ «Норд» російському ТОВ «Діорит-Техніс», який входить в холдинг «Діорит» і є ексклюзивним офіційним дистриб'ютором техніки NORD в Росії.

Наглядова рада «Норд» після спроб налагодити випуск продукції в Донецьку заявила про припинення з 1 серпня 2016 року роботи підприємства, і консервації основних засобів.

Таке повідомлення оприлюднив «Норд» в системі розкриття інформації НКЦБФР 13 вересня.
Відповідне рішення було прийнято 11 липня в зв'язку з неможливістю вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.

На початку 2016 року під час Міжнародного економічного форуму «Відкритий Донбас» глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що можливе будівництво заводу «Норд» в Краматорську, замість захоплених потужностей в Донецьку.

«Ми вперше в Україні надаємо в бюджеті 100 млн гривень компенсації на відсотки по кредитах для невеликих компаній», — сказав Жебрівський.

ТОВ «Діорит-Техніс» входить в холдинг «Діорит», який, за інформацією на його сайті, є лідером серед операторів побутової техніки та електроніки в Росії.

Холдинг заснований у 1991 році. Працює з провідними російськими і закордонними виробниками, включаючи LG, Samsung, Philips, Hisense, Rolsen, BEKO, а також NORD.

Власником 100% ТОВ «Діорит-Техніс» є ТОВ «Діорит», в якому 99,99% належить бізнесменові Ігорю Сидоркіну.

У 2015 році виручка ТОВ «Діорит-Техніс» становила 948,67 млн рублів, чистий прибуток — 29,49 млн рублів.

Наглядову раду ПАТ «Норд» очолює син Валентина Ландика Андрій, якому належить близько 19,7% акцій ПАТ «Норд».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-09-2016 21:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100