19.03.2024 10:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергій Андрушко показав хто вечорами ходить до адміністрації президента #Порошенко. Відео

poroshenko-chort1

До адміністрації президента напередодні та після ухвалення державного бюджету приходили бізнесмени, судді, прокурори та очільники незалежних комісій.

Про це йдеться у сюжеті Сергія Андрушка з Радіо Свободи у програмі «Схеми», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зокрема, 21 грудня 2016 року біля будівлі журналісти помітили авто, яке належить Леоніду Крючкову. Він є рідним братом та партнером бізнесмена Дмитра Крючкова, який з літа перебуває у розшуку за підозрою розкраданні 346 мільйонів гривень «Запоріжжяобленерго».

Раніше депутат Сергій Лещенко писав, що так званим «дахом» для Дмитра Крючкова в оборудках на обленерго виступав близький соратник президента України – депутат Ігор Кононенко.

У телефонній розмові з журналістами Леонід Крючков не захотів повідомити, з якою метою ходив до АП, однак і не спростував факту такого візиту.

За кілька днів до того, як на Банковій з'явилося авто Леоніда Крючкова, до адміністрації президента приходив Гізо Углава — перший заступник директора Національного антикорупційного бюро, яке відкрило справу щодо Крючкова.

Углава запевнив, що в АП спілкувався з юридичним управлінням.

Окрім того, 16 грудня біля адміністрації президента до об’єктиву програми «Схеми» потрапив колишній виконувач обов’язків прокурора Києва Олег Валендюк. На момент зйомок він був першим заступником прокурора Автономної Республіки Крим.

За п’ять днів Валендюк знову прийшов на Банкову, а через два тижні – 3 січня 2017 року – його призначили заступником начальника управління організаційно-аналітичного забезпечення діяльності керівництва департаменту забезпечення діяльності керівництва Генпрокуратури.

Раніше «Схеми» повідомляли, як у розпал протистояння на Майдані Валендюк отримав нагороду від тодішнього генпрокурора Віктора Пшонки.

За день до розстрілу Небесної сотні йому призначили грошову премію «за активну участь у вирішенні нагальних питань прокурорської діяльності в умовах складної ситуації, яка виникла в Україні у зв'язку з масовими акціями протесту».

Валендюк відомий тим, що уникнув люстрації після Революції гідності завдяки судовому рішенню Окружного адміністративного суду.

Також до АП приходив голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ суддя Борис Гулько.

Він та низка суддів суду, який він очолює, претендують на посади в оновленому Верховному суді, тестування до якого починаються вже цього місяця.

Знімальна група зафіксувала ще щонайменше два автомобілі біля адміністрації президента, що належать суддям. Одна з автівок – з автопарку Верховного суду України – заїхала на територію адміністрації президента через внутрішній дворик.

Друга автівка стояла біля центрального входу до адміністрації президента. Автомобіль з такими номерними знаками належить Опалинській Ользі Петрівні. Людина з таким же іменем нині працює суддею у Смілянському міськрайонному суді Черкаської області.

Визначатиме переможця майбутнього конкурсу суддів Верховного суду Вища кваліфікаційна комісія суддів України. Цікаво, що її голова Сергій Козьяков теж частий гість Адміністрації президента України.

21 грудня 2016 року Банкову відвідав Костянтин Ващенко – головуючий на Комісії з питань вищого корпусу державної служби, яка обирає переможців на високі державні посади.

Голова Одеської ОДА Максим Степанов також прийшов до адміністрації президента – того ж дня, що й головуючий на комісії, яка його обрала.

Окрім вже перерахованих осіб, на Банкову приходили Микола Супрун, чоловік колишньої депутатки Людмили Супрун та колишній радник ще Віктора Януковича у часи його прем’єрства.

Також в АП були бізнесмен та колишній депутат від фракції «Батьківщина» Олександр Дубовой, нардеп «Народного фронту» Сергій Пашинський та Дмитро Дубінко — заступник генерального директора держпідприємства «Інформаційні судові системи».

Народний депутат Сергій Березенко взагалі має свій кабінет у будинку, де працює президент України.

До нього на прийом приходив депутат від Радикальної партії Андрій Артеменко.

На Банкову також приходили лідер Радикальної партії Олег Ляшко з одним із головних спонсорів партії депутатом Сергієм Рибалком.

Біля Адміністрації президента знімальна група програми зустріла й народного депутата Костянтина Жеваго, нардепа «Народного фронту» Андрія Іванчука та колишнього голову
Держкомпідприємництва за часів президента Януковича Михайла Бродського.

Журналісти звернулися до АП з проханням пояснити мету візиту вищезазначених осіб на Банкову, однак отримали відповідь, що ці дані захищені законом «Про доступ до публічної інформації».

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2017 17:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100