20.04.2024 00:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Печерський суд наплював на Генпрокуратуру та закон. 1 млрд грн Януковича знову розблокований

Yanuk babki1

Справа з мільйонами Янковича-молодшого розвивається за детективним сценарієм. Печерський суд ухвалює одне за одним рішення на користь сина президента-втікача. І робиться це на тлі брехливих заяв Генпрокуратури, що гроші заблоковані, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

2 березня 2017 року суддя Печерського райсуду Києва Віталій Писанець вже скасовував арешт грошей Януковича-молодшого на суму 312,5 млн грн на рахунку ПАТ «Міжнародний Інвестиційний Банк». Як відомо, «Міжнародний Інвестиційний Банк» належить діючому президенту Петру Порошенку.

Після того, як про рішення стало відомо, 6 березня прес-служба ГПУ поспішила заявити, що зняття арешту з рахунків Олександра Януковича не відбулося. «ГПУ спільно з Держфінмоніторингом одразу заблокували кошти на рахунках банку. Вдячні небайдужим працівникам банку, які своєчасно проінформували прокуратуру про зняття арешту з рахунків в суді», — написала прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

Згодом пані Сарган доповнила себе: протягом 2015—2016 років Печерський райсуд міста Києва наклав арешт на депозитні рахунки, відкриті працівниками банку на загальну суму біля 1 млрд грн, фактичним власником яких є Олександр Янукович.

Але у той же день, 6 березня слідчий суддя Печерського райсуду Києва Ірина Литвинова знову зняла арешт з цих же грошових коштів. Рішення про це є у розпорядженні інтернет-видання «Главком».

Нагадаємо, в ухвалі Печерського райсуду від 25 січня сказано, що вказані гроші є предметом кримінального правопорушення, а їхнім фактичним власником є син екс-президента і власник «Всеукраїнського банку розвитку» Олександр Янукович.

Зазначимо, що Олександр Янукович входить до переліку осіб, проти яких Євросоюз ввів персональні санкції від березня 2014 року. Згодом до цих санкцій долучилася і Чорногорія. Санкції не забороняють Януковичу в'їзд до цієї країни, проте всі його активи підлягають конфіскації.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-03-2017 22:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100