19.04.2024 06:24 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Російські окупанти «глушать» українське мовлення на півночі Криму

Окупаційна влада Криму спеціально заглушає сигнал українських мовників, у тому числі й шляхом включення російських радіостанцій на тих самих частотах, повідомляє sprotiv.org.

Про це заявляють у Кримській правозахисній групі (КПГ).

Згідно з даними моніторингу КПГ, проведеного у березні-квітні 2019 року, сигнал семи українських радіостанцій у 20 населених пунктах Північного Криму повністю або частково заглушають сигналом російських FM-радіостанцій.

Зокрема, було перевірено 13 частот семи українських радіостанцій, які отримали від Нацтелерадіо дозвіл на мовлення на території Північного Криму з підконтрольних Україні селищ Чонгар і Чаплинка, що розташовані біля адмінкордону.

 "Моніторинг був організований за допомогою автомагнітол у населених пунктах Північного Криму, розташованих поруч з пунктом пропуску Чаплинка і проведено в 20 населених пунктах — Надежино, Червоноармійське, Вишнівка, Кріпке, Танкове, Пролетарка, Красноперекопськ, Радгоспне, Таврійське, Рисове, Почесне, Перекоп, Армянськ, Суворове, П'ятихатка, Карпова балка, Філатовка, Ішунь, Томашівка, Воїнка", — повідомили правозахисники.

Результати моніторингу показали, що станом на початок квітня 2019 року на семи частотах вдалося зловити сигнал двох українських станцій і тільки у двох населених пунктах з 20 досліджених.

Блокування сигналу українських радіостанцій у зазначених населених пунктах ведеться також і на інших частотах, які вони отримали для мовлення з Чонгара.

У КПГ нагадали, що у листопаді 2018 року моніторинг мовлення українських радіостанцій в Криму також підтвердив системне блокування українського радіосигналу у Криму шляхом включення на цих частотах російських FM-станцій.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-05-2019 18:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100