19.04.2024 12:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хроніки окупації. Обраний нардепом Сергій Коровченко фігурував у «розмовах Глазьєва» про захоплення Криму Росією. Відео

Обраний народним депутатом, самовисуванець Сергій Коровченко фігурував у «плівках Глазьєва» – телефонних розмовах стосовно захоплення Криму Росією, що їх записали українські спецслужби у лютому 2014 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

На «плівках» радник президента РФ Сергій Глазьєв розповідає депутату Держдуми Костянтину Затуліну, що Коровченка як міністра юстиції Криму і людину Віктора Медведчука слід зберегти на посаді.

«Я там з Медведчуком зараз зв'язався, вони дадуть свої пропозиції. У них там вже зараз міністр юстиції Криму (Коровченко – ред.), чинний на сьогоднішній день. Це їхній хлопець, вони його добре характеризують. Він сказав, що підтягне команду юридичну. Нам треба цього Коровченка зберегти, щоб він міністром юстиції Криму і залишився», – каже Глазьєв.

 З 2006 по 2010 рік Коровченко був помічником на той час народного депутата Андрія Портнова. Коли Віктор Янукович став президентом, Портнов опинився в адміністрації, а Коровченко спочатку керував управлінням з представництва в судових органах Ради міністрів АР Крим, а потім, у 2013—2014 роках, очолював Головне управління юстиції.

За фактом розмови з «плівок Глазьєва» велося розслідування, і, хоч на посаді Коровченко не лишився, офіційних обвинувачень йому не висунули.

За даними журналістів, на виборах у Раду його підтримувала «Батьківщина». На зустрічах з виборцями Коровченка неодноразово супроводжував чинний нардеп Валерій Дубіль, а в київському осередку партії головує зять фігуранта «плівок» Віталій Нестор.

На 210 окрузі у Прилуках на Чернігівщині самовисуванець Коровченко випередив свого конкурента всього на 0.19% або 153 голоси. За даними на сайті ЦВК, він є головою ГО "Громадський рух Сергія Коровченка «ОНОВЛЕННЯ», безпартійний.

У червні 2014 року Глазьєв пропонував нанести удар по українській армії, щоб не дати їй зміцніти.

У серпні 2016 року про підозру в організації гібридної війни з Україною повідомили 18 російським військовим високопосадовцям. Ключовою особою називали Глазьєва. Того ж місяця Військова прокуратура України опублікувала розмови Глазьєва з Фроловим, у яких Глазьєв давав вказівки сепаратистам із захоплення Одеської облради. Записи оприлюднили під час судового процесу над Віктором Януковичем.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-07-2019 21:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100