19.03.2024 04:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Апеляційний адміністративний суд дозволив громадянину Ізраїля Куницькому від «Слуги народу» балотуватися в Україні

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Центральної виборчої комісії про зняття з виборів кандидата в народні депутати від «Слуги народу» по мажоритарному округу №169 (Харків) Олександра Куницького.

Про це з посиланням на відповідне рішення суд повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Суд визнав протиправною та скасував постанову ЦВК від 11 липня 2019 року, якою була скасована реєстрація кандидата від «Слуги народу» Куницького.

12 липня партія «Слуга народу» заявила, що підтримує позицію Куницького щодо оскарження рішення ЦВК про скасування його реєстрації і бачить в цьому рішенні політичний мотив. У партії закликали ЦВК відновити реєстрацію Куницького як кандидата на виборах.

Як відомо, в окрузі №169 балотується в парламент як самовисуванець народний депутат Олександр Грановський, який в нинішній Верховній Раді входив до фракції Блоку Петра Порошенка, а 29 травня заявив про вихід з партії «Блок Петра Порошенка» Солідарність «, яка перейменована в» Європейську солідарність ".

Центральна виборча комісія раніше скасувала реєстрацію кандидатом у народні депутати від партії «Слуга народу» Олександра Куницького. ЦВК перевірила і встановила, що протягом останніх 5 років Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищував дозволені законом 90 календарних днів, а саме на 264 дні.

Сам кандидат заявив, що їздив у відрядження, але, кажуть у комісії, відповідних доказів не надав. Зокрема, стверджував кандидат, у відрядженнях він виконував редакційні завдання «1+1 продакшн».

«5 канал» повідомив про те, що Куницький не проживає у Харкові, а про наявність у нього громадянства Ізраїлю свідчить надана ізраїльським Відомством з питань корпорацій виписка про заставу майна «громадянина Ізраїлю Олександра Куницького».
Документи, що підтверджують подвійне громадянство Куницького, у соцмережі оприлюднив позафракційний нардеп Андрій Денисенко, розмістивши нібито копію паспорта Куницького.

ЦВК розпочала відповідну перевірку.

Зрештою Куницький підтвердив, що має громадянство Ізраїлю. Про це він заявив 6 липня на зустрічі з виборцями в Харкові, передає «UA:Харків».

«Я емігрував зі своїм батьком в 12 років до Ізраїлю. У 2002 році вступив на службу до армії Ізраїлю.Чим я дуже пишаюся. У 2005 році, після армії, я повернувся до України. З того часу я проживаю в Україні», — розповів Куницький.

Президент Зеленський за національністю еврей. Чи має він громадянство Ізраїлю невідомо.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-07-2019 11:57 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100