19.03.2024 11:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хроніки окупації. Держкордон має бути відкритим для дружніх росіян — глава ДПСУ Сергій Дейнеко

Державний кордон України має бути зачиненим лише для громадян Російської Федерації, які відвідували окупований Крим, або закликали до анексії півострова чи підтримували бойовиків на Донбасі.

При цьому в’їзд має бути вільним для росіян, які є друзями України. Про незмінну політику Державної прикордонної служби щодо громадян Росії заявив новий глава прикордонного відомства Сергій Дейнеко в інтерв’ю «ВВС Україна», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Керівник ДПСУ відзначив, що багато громадян РФ є вихідцями з України, але вже десятиліття живуть на російській території. Час від часу вони приїздять в Україну, щоб побачитися з родичами. Дейнеко впевнений, що у такому випадку забороняти в’їзд неправильно.

Кордон має бути прозорим і комфортним для наших друзів. Якщо людина їде в нашу державу з чіткими і зрозумілими намірами, і вона дружня, то для неї не має бути дискомфорту, — наголосив він.

Глава прикордонників України додав, що основними причинами відмови у в’їзді є не підтвердження мети поїздки, перевищення терміну перебування, обмеження на в’їзд або не дійсний документ.

Сергій Дейнеко заявив, що державна прикордонна служба України недоотримала фінансування на суму 938 млн грн. За його словами, порівняно з латвійськими прикордонниками українські забезпечені в 4−5 разів гірше.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-08-2019 9:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100