19.03.2024 09:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хроніки окупації. ОБСЄ фіксує більше обстрілів з боку окупантів, ніж про це повідомляє прес-центр ООС, — інфографіка

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm звернули увагу на статистику підрахунків обстрілів з боку російських окупаційних сил на Донбасі за перший тиждень умовного “перемир’я”, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як виявилось, ОБСЄ фіксує більше обстрілів з боку окупантів, ніж про це повідомляє у своїх звітах прес-центр ООС. І якщо різну кількість обстрілів у звітах ОБСЄ та ООС ще можна пояснити різною методологією підрахунків, то відсутність інформації про обстріли наштовхує на думку, що прес-центр ООС намагається більш позитивно оцінити “перемир’я”, ніж міжнародні спостерігачі. На основі зібраної InformNapalm інформації, журналісти видання Тексти зробили інфографіку, яку ми також опублікували для наочної демонстрації статистики. Цікаво виглядає “бінарний режим” повідомлень про обстріли від прес-центру ООС: 1010101…

 

Натисніть двічі, щоб збільшити

 

17 липня 2019 року на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську були досягнуті домовленості про безстрокове перемір’я та припиненню вогню з 00:01 21 липня. Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm зібрали інформацію про порушення, здійснені військовими формуваннями російської гібридної армії на Донбасі з прес-релізів прес-центру Операції Об’єднаних Сил (ООС) та звітів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, також зведення Міноборони України щодо ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил в хронологічному порядку. Опрацьовуючи звіти, волонтери звернули увагу, що прес-центр ООС не повідомляє про всі обстріли зі сторони ворога. InformNapalm звернувся до прес-центру ООС з проханням прокоментувати різницю у повідомленнях, але поки не отримав ніяких коментарів.

Також InformNapalm отримав деякі неофіційні коментарі від представника ОБСЄ.

Він зазначив, що загалом у ОБСЄ та ООС різна методологія розрахунків. Наприклад, ООС рахує 1 обстріл (в якому може бути багато розривів) за 1 порушення припинення вогню, а ОБСЄ рахує кожний окремий інцидент застосування зброї.

Але це не пояснює, наприклад, чому коли ООС повідомляли, що взагалі все було тихо, то у звітах ОБСЄ все ж таки вказували на порушення з боку рашистських окупантів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-08-2019 10:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100