23.04.2024 17:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хроніки окупації. Засідання уряду зебень будуть закритими для преси

 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук 2 вересня 2019 року заявив, що змінює формат проведення засідань уряду, відтепер на них не будуть присутні журналісти. Він уточнив, що з пресою міністри спілкуватимуться за результатами засідань.

Про це він сказав під час засідання Кабінету міністрів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Олексій Гончарук сказав, що змінить «підходи в роботі уряду». Зокрема, за його словами, мають бути відкритими публічна інформація, доступ до публічних установ, планують відкрити доступ на прибудинкову територію Кабміну. Водночас він вирішив, що журналісти не мають бути присутніми на засіданнях уряду.

«Засідання уряду не мають перетворюватися на шоу. І це дуже важливо. Тому ми змінимо формат проведення засідань уряду і спілкуватимемося з пресою за результатами цієї роботи. Ми спочатку працюватимемо з міністрами в нормальному режимі, який є адекватним до становища в країні, на території якої ведуться бойові дії. Після засідання уряду ми будемо виходити до преси і будемо спілкуватися з вами (журналістами, – НБРУ), повідомляти вас про те, які рішення ухвалені, й відповідати на ваші питання», – заявив прем’єр-міністр.

Після цього він попросив журналістів залишити засідання уряду та переміститися в приміщення, «де ми будемо спілкуватися з пресою через годину».

Зазначимо, що закон «Про інформацію» гарантує забезпечення відкритості та прозорості діяльності суб'єктів владних повноважень. Журналісти мають право бути присутніми на відкритих заходах, що проводять суб'єкти владних повноважень.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-09-2019 8:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100