29.03.2024 17:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Драконівський законопроект, — Зеленський надасть слідчим право розслідувати справи безкінечно довго, а промови адвокатів обмежать у часі

Зеленський вирішив долучитися до «вдосконалення» Кримінального процесуального кодексу. Драконівським нововведенням, що обмежують права обвинувачених, зрадіють слідчі та прокурори, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Президентський проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства» (1009) частково дублює положення документа, який розробляла попередня влада.

Слідчі отримають право і навіть обов’язок залучати експертів без звернення до суду.

Так само, не звертаючись до суду, прокурори відповідного рівня матимуть право подовжувати строки досудового розслідування. Причому обчислюватимуться вони не з моменту внесення відомостей до ЄРДР, а тільки з дня вручення підозри. Провадження, в яких не знайдуть підозрюваних, не закриватимуться, аж доки не закінчаться строки притягнення до кримінальної відповідальності.

Принагідно уточнюється порядок такої процедури стосовно осіб зі спеціальним статусом. Підозру зможе вручати не тільки Генеральний прокурор чи його заступник, керівник регіональної прокуратури, а й звичайний слідчий — за відповідним дорученням.

Крім того, суд отримає право обмежувати в часі вступні промови адвокатів. А прокурор не зачитуватиме обвинувального акта у повному обсязі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-09-2019 10:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100