19.03.2024 13:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прокурори проситимуть про арешт посіпаки Януковича Олега Татарова або 10 млн застави

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проситимуть обрати для заступника голови Офісу президента Олега Татарова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави, повідомляє 40ka.info.

Прокурори клопотатимуть про тримання під вартою з альтернативою внесення 10 млн гривень застави.

Сам Татаров заявив, що судове засідання відбудеться у Вищому антикорупційному суді 24 грудня о 12-30.

Він написав, що «справа про надання ним співробітнику експертної установи знижки на паркінг є повністю сфальсифікованою та не має жодного доказу».

1 грудня стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови ОП.

Справа стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови ОП.

З 2017 року НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія «Укрбуд» Микитася.

До призначення в Офіс президента Олег Татаров був адвокатом і, зокрема, представляв інтереси «Укрбуду», а також працював у фірмі юристом.

За даними УП, антикорупційні органи вважають, що на прохання забудовників Татаров міг домовитись про написання позитивної для фірми експертизи. Її зробив Київський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ.

Пізніше в «Укрбуді» посилались на цю експертизу, яка нібито показала відсутність збитків.

У справі стосовно Татарова НАБУ отримало дозвіл суду на проведення негласних слідчих дій, тобто прослуховування.

Татаров дізнався про прослуховування від Служби безпеки України і після цього звертався за допомогою до керівника ОП Андрія Єрмака.

Не отримавши підтримки, заступник Єрмака вирішив дати інтерв’ю, в якому сказав, що очільник НАБУ Артем Ситник «не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави і має піти».

Одне з джерел УП звертає увагу, що Татаров досі має адвокатський статус, хоча дія його свідоцтва призупинена.

Прослуховування адвокатів можливе лише з погодження генерального прокурора. При цьому детективи НАБУ не отримували санкцію від Ірини Венедіктової, їхні дії погоджував прокурор Антикорупційної прокуратури.

За словами співрозмовника, це може поставити під сумнів законність доказів, зібраних стосовно Татарова.

Водночас, за даними УП, позиція НАБУ і Антикорупційної прокуратури полягає в тому, що недоторканість не поширюється на адвокатів, чиє свідоцтво призупинене.

 

З 2011 року Татаров був заступником начальника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ. У 2014 році після втечі президента Віктора Януковича звільнений з посади.

Під час обіймання посади заступника начальника Головного слідчого управління МВС Україні у 2011—2014 роках вів кримінальні провадження проти громадської діячки та опозиціонерки Тетяни Чорновол, протестувальників Автомайдану та інших громадських діячів.

Був адвокатом ексзаступника голови адміністрації Віктора Януковича Андрія Портнова. У 2016 році також був адвокатом народного депутата України від партії «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-12-2020 20:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100