27.04.2024 11:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вбивство у Дніпрі, біблійний погляд

Трагедія у Дніпрі, біблійний погляд.
Щодо трагедії у Дніпрі за участю поліцейських та цивільних було висловлено багатьма – починаючи від блогерів до юристів та представників влади. Суспільство поділилося на два табори, на чиєму боці справедливість? Спробую розглянути цю ситуацію як священик.

У книзі Суддів написано, що коли царя не було в Ізраїлі, кожен робив те, що вважав справедливим. Поняття справедливості у кожного своє і часто воно зміщене у бік особистих інтересів чи симпатій. Тому Бог дав людству закон «Око за око, зуб за зуб», який не закликає до помсти, а до справедливості. Тобто не можна завдавати шкоди чи вилучати більше, ніж втратив. Вкрав корову, поверни корову, завдав каліцтва – сплачуй штраф, забрав життя – віддай своє. Це вічні закони справедливості, встановлені Богом. Тому в посланні до Римлян 13:4 написано, що той, хто має владу (в даному випадку поліцейський) носить зброю, щоб карати зло, що чинить, тобто гарантувати дотримання закону. Як тепер це застосувати в ситуації, що склалася.
1. Загиблий чоловік, судячи з поведінки — хам, забіяка, амбітна і себелюбна людина, яка не поважає закон і людей. Він порушив, хмару правил, що однозначно вимагає покарання. Але не одна з його дій, який би він негідник не був, не заслуговує на смерть. Штраф, в'язниця, все, що завгодно, але не смерть. Оскільки збитки завдані поліцейським, набагато менше людського життя.
2. Поліцейські у цій ситуації повелися не як охоронці закону, а більше як скривджені гопники. Не вистачило інтелекту і фізичної підготовки впоратися з неадекватним порушником і застосували останній козир — пістолет, пістолет Карл, два підготовлених поліцейських, з кийками, газовими балончиками застосовують пістолет, стріляючи на поразку проти хама і п'яного забіяка. Ось тут і порушено баланс справедливості, закону та милості.
3. І найсумніше, що закон у нашому суспільстві втратив фундаментальне значення. Можна за гроші, під громадським тиском, через помсту, під особисту антипатію знехтувати законом і це відбувається починаючи від звичайного роботяги і закінчуючи президентом.
Який висновок можна зробити:
1. Коли зустрічаються дві неадекватні сторони, завжди буде трагедія.
2. Наше суспільство духовно хворе, у боротьбі сатаною не помічає як осатаніло.
3. Якщо вищі керівники країни, як і звичайні люди вважають моральні дії поліцейських правильними, тоді ми взагалі не маємо поняття справедливості, не кажучи вже про милість.

4. Суспільство, в якому громадська думка та особисті симпатії вище за даний Богом закон справедливості, не має майбутнього.

Сергей Косяк

https://www.facebook.com/SergeyKosyakBook/posts/pfbid02sSqjrCqmJ2JucnGntrd7jVXy3gBZw4Gy9DUFu4yNRXdfr26JGZrGEzPZ3D5TLF2sl

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-09-2023 10:23 | Кількість переглядів 149757 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100