27.04.2024 09:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У підрядниці каналу «Рада», яка отримала 350 мільйонів з держбюджету, знайшли зв'язки з Тімуром Міндічем — бізнес-партнером Зеленського. Відео

За даними журналістів Bihus.Info, компанія «Кінокіт» була створена у 2017 році. Участь у державних закупівлях почала брати у 2019-му, після приходу до влади команди Зеленського. Наприклад, саме цей продакшн займався технічним забезпеченням та трансляцією прес-марафону Володимира Зеленського у 2019 році та урочистостей до 30-ї річниці Незалежності України.

В кінці 2021 року «Кінокіт» отримав 9 мільйонів гривень від парламентського телеканалу «Рада» на розробку концепції та нові програми. В момент укладання цієї першої мільйонної угоди з парламентським телеканалом у «Кінокіта» змінилися засновники.

Власницею компанії стала Юлія Дроздова. Вона каже, що купила «Кінокіт». До того, як увійти в цей успішний бізнес, вона була юридичною радницею компанії Meylor Global LLP, яку контролює Тімур Міндіч.

Міндіч – кінопродюсер і бізнесмен, один із співвласників фірми «Квартал 95», співзасновником якої до президентства був і сам Зеленський. Саме на «Мерседесі» Міндіча під час передвиборчої кампанії їздив Зеленський та саме в квартирі Міндіча, як зафіксували журналісти програми «Схеми», президенту влаштовували сюрприз на день народження в розпал карантину у 2021-му.

У жовтні 2022 року стало відомо, що парламентський телеканал «Рада» посилено піарить представників офісу президента. За таку послугу оточення ОП отримує десятки мільйонів гривень з державного бюджету. За наповнення контентом телеканалу відповідає компанія «Кінокіт», яку обрали для цієї мети в обхід системи «Прозорро» і заплатили їй 140 млн гривень за неповний 2022 рік.

За останні три роки компанія «Кінокіт» підписала угод з державним телеканалом «Рада» на понад 350 мільйонів гривень.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-03-2024 22:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100