30.04.2024 14:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Покращення. Азаров зменшив у півтора рази студентські стипендії

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку індексації доходів громадян, зменшивши розмір студентських стипендій.

Про це повідомляє незалежна студентська профспілка «Пряма дія».

«Ця постанова більш ніж у півтора рази знижує фактичний розмір стипендій більш ніж для третини студентів», — заявляють у профспілці.

У документі зазначено, що «обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється починаючи з місяця, в якому її призначено».

Таким чином, студенти 1 курсу бакалаврату та спеціалітету або магістратури, які нині отримують 720-800 гривень, відповідно до нової постанови, втрачають індексовану надбавку і відтепер отримуватимуть лише базову стипендію у розмірі 530 гривень.

Далі наводиться пояснення: «У разі коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена, обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії».

У «Прямій дії» наголошують, що будь-яке скорочення стипендій не припустиме, адже навіть з урахуванням усіх індексацій студент прожити на неї не може.

"За останній навчальний рік ціни на гуртожитки у більшості ВИШів зросли у 2-3 рази. Зросли також ціни на продукти першої необхідності. Але у цій ситуації Кабмін не збільшує індексацію, а навпаки — пропонує «затягнути паски», — зазначили у організації.

Як відомо, останнє підвищення базової академічної стипендії — до 530 гривень — відбулося у вересні 2008 року. За 4 роки збільшувалась тільки індексація, що ураховує рівень інфляції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-07-2012 22:43 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100