19.03.2024 12:19 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Львові знищували мовних паразитів

movni paraziti1Знищити паразитів можна було 21 лютого 2001 року біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Акція організована Львівським осередком «Молодіжного націоналістичного конгресу» (МНК) і присвячена Міжнародному дню рідної мови, повідомляє sprotiv.org.

Таким чином організатори хотіли, щоб кожен задумався над рідною мовою, бо з 6000 розмовних мов в світі майже половині загрожує зникнення.

Мета акції – наголосити на проблемі засміченості мови та  запропонувати її вирішення, а саме – викреслити непотрібні слова з нашого повсякденного спілкування.

В акції взяло участь близько 150 людей, які виявили бажання позбутися слів-паразитів публічно, за це вони були нагороджені іменними сертифікатами. В них зазначалося, що люди позбулися цих слів і в майбутньому обіцяють їх не вживати.

На «антипаразитній дошці» найчастіше, а саме 10%, зустрічалося слово «тіпа», на другому місці в рейтингу слів-паразитів – «кароче» і «капець», по 6%; по 3% – «блін», «ок», «прікольно». Решта, 69%, – «ну», «е», «штука», «я в шоці», «класно», «фігня» та інші.

Як зазначила одна з організаторів, член ЛОО МНК Марічка Мельник: «Наша мова є однією із наймилозвучніших, проте слова-паразити забруднюють її. Захід був спрямований на те, щоб люди звернули увагу на своє спілкування в повсякденному житті.».

Слова-паразити є показником низької культури мовлення, спричинені поганим знанням мови і недостатнім словниковим запасом.  Вони без сумніву, заслуговують на те, щоб їм оголосили війну – розпочати термінову генеральну чистку і дезінфекцію своєї мови.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 22-02-2011 17:51 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100