19.03.2024 08:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Міністр фінансів Олександр Данилюк «згадав» про незадекларовані 3 офшорні компанії та вніс до декларації. Подробиці

Міністр фінансів Олександр Данилюк зізнався, що є директором трьох компаній, після того, як журналісти повідомили його про підготовку відповідного сюжету із доказами.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла  журналіст програми «Схеми», проекту «Радіо Свобода», Наталія Сідлецька, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Міністр офшорних фінансів. Так мав називатися наш сюжет — про Олександра Данилюка, що очолив Мінфін в уряді Гроймана. Це той, що з трибуни Ради обурено запевняв: „У мене немає офшорів!“ І оголосив перші кроки з деофшоризації», — написала Сідлецька.

Журналістка повідомила, що отримала підтвердженні з офіційних реєстрів Кіпру, що Олександр Данилюк донині директор двох кіпрських фірм, які ще й засновані третьою — з Кайманових островів.

«Це найбрудніша офшорна пральня світу. Щоб отримати позицію міністра для сюжету — вчора на засіданні уряду ми передали Данилюку документи на підтвердження з проханням про коментар. Після чого міністр написав мені, що увечері запросить нас на інтерв'ю і все пояснить. Але знову збрехав. Запрошення я не дочекалась, а міністр більше не відповідав», — зазначила Сідлецька.

Натомість у четвер Данилюк публічно «покаявся» у соцмережі і визнав, що дійсно не задекларував свої офшори. Він заявив, що внесе правки в декларацію.

"А я нагадаю, що така можливість безкарно "правити « свою декларацію — вже після викриттів — мала вже давно відійти в минуле. Утім, нею і досі прикриваються навіть ті, хто позиціонує себе як завзяті антикорупціонери. Система електронного декларування досі не запущена», — заявила Сідлецька.

Як відомо, перед призначенням на посаду міністра з'явилася інформація, що Данилюк, працюючи на держпосадах в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP.

Повідомлялося, що обидві структури зареєстровано за однією адресою. Данилюк тривалий час брехав, що офшорів у нього немає.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-04-2016 16:16 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100