19.03.2024 06:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Обвинувачуваний у розгоні студентського Майдану «екс-беркутівець» працює помічником депутата Дейдея з «Народного фронту»

Один з екс-«беркутівців» Віктор Ейсмонт, обвинувачуваний у розгоні студентського Майдану 30 листопада 2013 року, працює помічником народного депутата від «Народного фронту» Євгена Дейдея.

Про це адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Вона зазначила, що в суді розпочали читати обвинувальний акт у справі проти двох колишніх військовослужбовців третьої роти київського «Беркуту». Їх звинувачують у перевищенні повноважень (неправомірне затримання), перешкоджанні проведенню мирних зібрань і внесенні завідомо неправдивих відомостей до рапорту. Мова йде про екс-командира другого відділення спецпідрозділу Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоню.

«Інакше кажучи, їх обвинувачують в тому, що заламали людину, яка впала від ударів колег цих беркутівців, затягнули в автозак, а потім „на прохання“ керівництва» зліпили брехливий рапорт для притягнення протестувальника до адмінвідповідальності", — повідомила Закревська.

Вона додала, що Ейсмонт і надалі служить — тепер у полку поліції спеціального призначення №1 Головного управління Нацполіції у м. Києві, фактично, де і працював раніше.

А також, що він є помічником народного депутата Дейдея.

Слід зазначити, що в коментарі до допису Закревської Дейдей підтвердив, що Ейсмонт дійсно є його помічником.

«Дійсно працює, і не лише працює, а служить, при чому в зоні АТО в тому числі. Має статус учасника бойових дій», — написав депутат.

Дейдей також зазначив, що під час розгону студентського майдану Ейсмонт «лише виконував наказ».

«Я знаю цього хлопця як бійця. Людину, яка давала присягу і звикла виконувати накази. І якщо вже бути чесним, то в 2013 р. він теж виконував наказ. Кого ви звинувачуєте в усіх смертних гріхах? Бійців, які робили свою роботу?», — написав депутат.

У ніч на 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу МВС «Беркут» жорстоко розігнали і побили студентів на Майдані Незалежності у Києві, які виступали проти відмови тодішньої влади підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-10-2018 19:00 | Кількість переглядів 14423 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100