12.05.2024 16:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Старосамбірські депутати поскаржилися Ющенкові на Тендерну палату

28 лютого, на сесії Старосамбірської районної ради начальник відділу освіти РДА, депутат райради Орест Бонк озвучив звернення до Президента України з приводу того, що в школах порушується постанова Кабінету Міністрів України «Про організацію гарячого харчування в 1-4 класах». Цим документом передбачено, що батьки не повинні платити за обіди своїх дітей, а витрати на такі потреби бере на себе держава. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

З таким негативним явищем тут зустрілися вперше. Адже торік, як і до того, на безплатне харчування молодших школярів з районного бюджету було виділено більше як мільйон гривень. Цільові кошти передбачено і на 2007—2008 навчальний рік. Однак вони вже другий місяць не освоюються, а діти тим часом витягують гроші з гаманців батьків. Останніх це, звісно, обурює.

Причина – горезвісна Тендерна палата. Після того, як 24 грудня 2007 року було внесено зміни до Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», місцеві підприємці відмовляються брати участь у відкритих торгах на право харчувати учнів. Цей документ, сказав головний освітянин району, створив їм кабальні фінансові умови. Адже підприємці зобов’язані зареєструватися в книзі учасників торгів і тільки за це заплатити 12 тисяч гривень внеску. Крім цього, вони в обов’язковому порядку мають викупити тендерну документацію, вартість якої 1,7 тис. грн. Всі ці витрати їм не повертаються, а переможцем визнається лише один учасник. Та навіть для переможця це великі непередбачувані витрати на організацію та здешевлення харчування.

Відтак сьогодні в Старосамбірському районі існує загроза припинення безкоштовного харчування молодших школярів. У подібному тупиковому становищі, наголошували депутати, на жаль, перебувають й інші бюджетні установи, які позбавлені самостійності у вирішенні різних господарських питань . Через це сесія у зверненні до Президента України, Верховної Ради, Кабміну пропонує ліквідувати таку вигідну тільки окремим київським можновладцям структуру, якою наразі є Тендерна палата, а натомість повернутися до норм Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти», що діяли в 2005 році.

ЗІК

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-03-2008 11:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100