13.05.2024 19:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Голова Чернівецької ОДА Володимир Куліш: Тендерна палата – це стихійне лихо, яке потрібно зупинити

“Тендерна палата – це стихійне лихо, пов’язане з тим, що сьогодні в сфері державних закупівель присутній повний параліч, бо вимоги до тендерних процедур з кожним місяцем посилюються, і ті схеми державних закупівель, які існують сьогодні в державі, на очах у всього суспільства демонструють вищу ступінь корупції”. Про це в інтерв’ю Офіційному сайту Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” сказав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Володимир Куліш.

“Безцільна розтрата державних коштів пов’язана з обслуговуванням самого процесу тендеру, — зауважив він. – По області за рік ми витрачаємо більше 20 мільйонів гривень на так звану тендерну документацію і за так звані консалтингові послуги, які, звичайно, ніхто не надавав. Без цих умов сьогодні неможливе визнання результату торгів”.

“У цьому процесі відбуваються постійні маніпуляції, пов’язані з покриттям збитків учасникам тендеру, які списують витрати на тендерні закупівлі як кошторисні витрати, чого робити не можна”, — зазначив Куліш.

“Ми створили міжвідомчу робочу групу з перевірки додержання законодавства у сфері державних закупівель, це питання ми винесли на колегію адміністрації, дали доручення КРУ, перевірки якого підтверджують дійсні витрати області”, — наголосив губернатор Буковини.

Він зауважив, що “у багатьох випадках є речі, які не можуть чекати, наприклад, закупівля інсуліну або дитячого харчування, або інших необхідних речей”.

“Процедура тендеру сьогодні доведена до абсурду, — підкреслив Куліш. – Тому необхідно якомога швидше переглядати законодавство у сфері державних закупівель”.

Офіційне інтернет-представництво Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» www.nuns.com.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-03-2008 18:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100