20.05.2024 14:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Відкритий лист українських журналістів до Тимошенко Ю.В

Прем’єр-міністру України,
голові Ради блоку політичних партій БЮТ
Юлії Тимошенко

Відкритий лист українських журналістів

10 квітня охоронці офісу народного депутата від блоку Вашого імені, Олега Ляшка, напали на журналіста Юрія Шеляженка.

Ганебні факти нападів на журналістів все частіше трапляються останнього часу. На жаль, правоохоронні органи саботують їх розслідування, а владі не вистачає політичної волі припинити насильство над свободою слова.

Свого часу “прославився” депутат-регіонал Калашніков, що організував побиття телевізійних журналістів, у яких також відібрали і зтерли записані касети. Але пора чесно визнати, Юліє Володимирівно: серед депутатів від Вашої політичної сили також завелося кілька “калашнікових”. І це перш за все Олег Ляшко, що має нести повну відповідальність за дії охоронців свого офісу у Києві за адресою вул. Панфіловців, 1.

Звертаємо Вашу увагу на те, що інші депутати від БЮТ, зокрема Сергій Осика і Антон Яценко брали участь у керівних органах громадських та комерційних організацій, що брутально “завалили” десятками надуманих судових позовів і мало не позбавили житла в 2006 році журналіста Андрія Марусова, автора об’єктивних журналістських розслідувань про казнокрадство у сфері державних закупівель.

Охоронці офісу депутата Ляшка, що напали на журналіста Юрія Шеляженка, намагалися знищити зафіксовані на його фотоапараті докази того, що товариство з обмеженою відповідальності “Європейське консалтингове агентство” здійснювало свою діяльність за адресою м. Київ, вул. Панфіловців, 1 за ширмою “офісу народного депутата” і під прикриттям депутатської недоторканості Олега Ляшка.

Нині є загальновідомим, що до “кришування” тіньових схем у сфері державних закупівель причетні Сергій Осика і Антон Яценко, які свого часу були керівниками сумнозвісної Тендерної палати України.

Українські журналісти вимагають від Вас, пані прем’єр-міністр та голова Ради блоку БЮТ, здійснити конкретний крок для припинення переслідувань журналістів та очищення влади від корупції: виключити з фракції та позбавити статусу народних депутатів Олега Ляшка, Сергія Осику, Антона Яценка, а також сприяти об’єктивному розслідуванню їх діяльності правоохоронними органами.

ДО ЖУРНАЛІСТІВ.
Підписатися можна в коментарях. Вказуйте: прізвище та ім’я, мас — медіа, де працюєте, контактний телефон, щоб перевірити Ваш підпис.
Збір підписів проводиться на сайті Гривня

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-04-2008 16:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100