20.05.2024 13:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Олександра Турчинова чекає страшний суд

Учора перший віце-прем'єр-міністр, кандидат у мери Києва Олександр Турчинов подав заяву до Печерського районного суду столиці. У ній він просить спростувати звинувачення в його причетності до спорудження будинку на Пейзажній алеї в Києві, які пролунали від першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької. Сама заступниця чинного мера вже заявила, що буде рада подати до суду докази своїх слів і обіцяє привселюдно довести причетність пана Турчинова до скандальної забудови.

Заяву до Печерського райсуду вчора заніс юрист, який представляє інтереси Олександра Турчинова. “Набридло миритися з безпідставними звинуваченнями...”,— заявив правник з Блоку Юлії Тимошенко Володимир Пилипенко. Вимагатиме пан Турчинов сатисфакції за зневажені честь і гідність у заступника Київського міського голови Ірени Кільчицької, яка оприлюднила перед громадськістю всієї країни те, про що давно говорили столичні мешканці, — причетність пана Турчинова до скандальної забудови на Пейзажній алеї. “Цей позов є абсолютно необґрунтованим і подається лише з одним наміром — захистити репутацію цього, перепрошую, пройдисвіта”,— так прокоментував “Хрещатику” останні події інший кандидат на посаду мера Вадим Гладчук. На його думку, головним тут є не виграти справу, а зволікти час. Він також розповів, що пан Турчинов не вперше вдається до брехні, аби досягти своїх цілей. “Навіть майже 50 відсотків підписів, які він подав до ТВК для реєстрації кандидатом, виявилися підробленими”,— розповів пан Гладчук. “Мені як кандидату дуже прикро дивитись, як деякі мої колеги починають свою кампанію з брехні і фальсифікацій”,— наголосив він.

“Подання позову однозначно пов’язане з виборчою кампанією. Я не бачив документів власника будівництва. Але на мітингах на Пейзажній алеї її учасники наголошували на тому, що це саме Турчинов. Я вважаю, що хто-хто, а пані Кільчицька знає, хто стоїть за цією забудовою”,— наголосив “Хрещатику” політолог Володимир Чемерис. На його думку, ситуація загострилася тому, “що Леонід Черновецький прийшов і сказав, що не треба будувати”.
Сама Ірена Кільчицька вже заявила, що переконана у своїй правоті й рада нагоді довести її у суді. Вона повідомила, що має всі докази того, що скандальну незаконну забудову на Пейзажній алеї ініціювали структури, засновниками яких є саме Олександр Турчинов та його дружина Анна Турчинова: “Олександр Турчинов заявив, що подав до суду з приводу нібито безпідставного звинувачення його в незаконній забудові на Пейзажній алеї. Тим краще! У нас є всі докази того, що на Пейзажній алеї ініціював незаконну забудову Турчинов”.

За словами заступника мера, не вперше пан Турчинов намагається за порожніми словами і демагогією сховатися від відповідальності: “Ми пам’ятаємо, як Турчинов “припинив” незаконну забудову свого товариша по партії Куровського на території Жовтневої лікарні після того, як її ліквідував Блок Леоніда Черновецького. У випадку з Пейзажною алеєю він цілком міг би написати сам собі лист і сам себе переконати не йти всупереч волі тисяч киян, яким боляче дивитися, на що перетворився, завдяки його старанням, один із мальовничих куточків столиці”.

Іван РИБАЛКО, “Хрещатик”

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-04-2008 16:59 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100