12.05.2024 21:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко без казнокрадства у сфері держзакупівель не може жити. Знову страждають діти

Вжити заходів щодо усунення посередників від фінансування «чорнобильських» програм на Рівненщині.

Таку вимогу було озвучено від рівненської делегації на парламентських слуханнях на тему «Про стан, заходи і перспективи подолання наслідків Чорнобильської катастрофи». Про це повідомили в прес-службі Рівненської обласної ради. Про це 21 квітня повідомив ЗІК.

Як пояснили рівненські посадовці, у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» видатки на безплатне харчування учнів передано від МНС України до Мінпраці України, яке кардинально змінило підхід до проведення тендерних процедур процесу, по суті, усунуті місцеві органи виконавчої влади.

До процесу організації безплатного харчування учнів Мінпраці України залучено посередника — ПП «Зодчий Київ», який, не маючи на території області своєї матеріально-технічної бази, уклало угоди з організаторами харчування в Сарненському, Зарічненському районах та м.Кузнєцовськ. Така ж проблема виникла ще в 15 районах України.

У 2007 році через діяльність посередника «Зодчий Київ» — потерпілі діти Рівненської області недоотримали послуг майже на 4 млн гривень. З врахуванням 15 інших регіонів України ця цифра на порядок більша.

У січні 2008 році Мінпраці було знову централізовано проведено тендер на організацію харчування в школах, переможцем якого стала та ж сама посередницька структура ПП «Зодчий Київ».

Рівненська ОДА також пропонує для недопущення в подальшому посередників до реалізації найбільш значимих програм, що призводить до недотримання постраждалим населенням (дітьми!) послуг на мільйони гривень, під час розробки Державного бюджету України на 2009 рік передбачити фінансування програми у видатковій частині місцевих бюджетів при розрахунку міжбюджетних трансфертів.

Довідка ЗІКу.

На Рівненщині, яка відноситься до числа найбільш постраждалих регіонів України внаслідок аварії на ЧАЕС, згідно з чинним законодавством щорічно організовується безплатне гаряче харчування понад 70 тис. учнів на території радіоактивного забруднення.

 

«ЗІК»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-04-2008 9:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100