9.05.2024 13:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Тимошенко знову намагалася вкрасти на держзакупівлях

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанови Кабінету міністрів щодо закупівлі послуг, пов’язаних із формуванням державного реєстру виборців.

Про це повідомила на брифінгу в понеділок заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук.

За її словами, зупиняючи цю постанову, «президент мав на меті створення нормального конкурентного середовища у питанні проведення державних закупівель цих послуг, а також запобігання відповідній корупції у цій сфері».

За словами Ставнійчук, у відповідній постанові Кабінет міністрів «безпідставно» застосував схему держзакупівлі за спецзамовленням, що передбачає участь у процедурі закупівлі лише одного учасника ринку (зазвичай така схема застосовується для закупівлі робіт та послуг лише у сфері безпеки та оборони).

«Сьогодні Кабмін дозволив ЦВК провести процедуру за участю лише одного учасника, навіть не порадившись з Мінекономіки, не зважаючи на те, що на сьогоднішній день існує близько 10 потужних фірм, які могли б взяти участь у цій процедурі», — сказала вона.

«Президент звертається до Кабінету міністрів і Центрвиборчкому з вимогою перестати гратися в ігри, перестати лобіювати інтереси певних фірм, а створити нормальне конкурентне середовище і дати можливість при забезпеченні прозорості цього конкурсу провести формування закупівлі», — повідомила Ставнійчук.

«І хай в цьому конкурсі переможе той, хто має, відповідно законодавства, для цього найбільші можливості», — зазначила заступник глави секретаріату президента.

Разом із тим, Ставнійчук повідомила, що в секретаріаті президента готують звернення до Генпрокуратури з проханням розібратися у даній ситуації

Водночас, за словами Ставнійчук, президент звернувся до Конституційного Суду з проханням розтлумачити конституційність даної постанови Кабміну.

 

Українська правда

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-06-2008 15:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100