27.04.2024 22:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардеп з фракції БЮТ Рибаков звинуватив Тимошенко у контрабанді. Історія питання

Ігор РИБАКОВ
Ігор РИБАКОВ

Народний депутат із фракції Блоку Юлії Тимошенко Ігор Рибаков пояснив своє рішення про вихід зі складу Коаліції демократичних сил у заяві.

І.Рибаков зазначив, що вихід із коаліції означає припинення його діяльності у законотворчій роботі, голосуваннях, засіданнях і зборах.

«Рішення залишити ряди парламентської більшості стало логічним наслідком виявлених мною численних корупційних діянь, сліди яких ведуть до вищого керівництва уряду», — зазначив народний депутат.

банда Юлії Тимошенко
банда Юлії Тимошенко

І.Рибаков заявив, що як голова міжфракційного депутатського об’єднання «Контрабанді – стоп!» дійшов висновку, що уряд не лише не припинив дію незаконних схем, а й розширив арсенал засобів контрабанди.

«Провідну роль в адмініструванні корупційних діянь відіграє Державна митна служба та її керівник Валерій Хорошковський. Саме це відомство та його очільник запровадили нові контрабандні комбінації, що полегшило державний бюджет на мільярди гривень», — говориться в заяві депутата.

Залишається додати, що Ігор Рибаков є глибоко віруючою людиною і брехати не буде... 

 

Нагадаємо, що у квітні 2007 року народний депутат від БЮТ Ігор Рибаков мав намір оскаржити нелегітимну постанову парламенту про проведення дострокових місцевих виборів у Києві.

Народний депутат від БЮТ Ігор Рибаков тоді підтвердив, що проводив юридичні консультації із Секретаріатом Президента щодо виборів у Києві. Про це йдеться в його заяві.

«Минулого тижня у пресі було поширено заяву заступника голови Секретаріату Президента України Ігоря Пукшина про те, що «емісари» від Блоку Юлії Тимошенко пропонували йому організувати юридичну кампанію по зриву виборів у Києві», — нагадав він.

«У зв’язку з резонансом навколо цієї інформації, вважаю за необхідне повідомити, що дійсно я консультувався із Пукшиним щодо правових аспектів рішення Верховної Ради України призначити перевибори столичної влади», — заявляє Рибаков.

Причини своїх дій він пояснив тим, що не згодний з тим, у який спосіб, і на якій підставі Верховна Рада прийняла постанову про проведення виборів у Києві. «На моє глибоке переконання, правове обґрунтування цього кроку вельми сумнівне. По суті, парламент прийняв політичне рішення. Кожному більш-менш грамотному юристові зрозуміло, що ВР виносила свій вирок київському меру Черновецькому, не маючи для того достатніх, беззаперечних доказів», — йдеться в заяві.

«Було створено прецедент, коли людині інкримінувалися зловживання, не доведені належним чином і не підтверджені обвинувальними вироками судів. Людину, у даному випадку столичного мера, звинуватили у зловживаннях, але навіть не потрудилися зібрати достатню доказову базу. Виходить, міського голову звільнили ні за що», — вважає депутат Рибаков.

За його словами, він не міг погодитися із таким підходом. «Саме тому я і звернувся до Пукшина з проханням про надання мені консультації щодо правових засобів реагування на постанову ВР. Ми докладно обговорили всі аспекти цієї справи. Під час нашої розмови, серед іншого, йшлося і про можливість судового оскарження рішення парламенту».

 

Ще раніше у березні 2008 року глава Секретаріату Президента Віктор Балога написав лист спікерові Верховної Ради Арсенію Яценюку.

Послання стосується церкви, яка була відкрита в одному з кабінетів парламенту в січні 2008 року силами депутатів Ігоря Рибакова з БЮТ і Валерія Малишева з Партії регіонів.

Рибаков у парламенті відкрив церков
Рибаков у парламенті відкрив церков

Події навколо облаштування православної каплиці в адміністративній будівлі Верховної Ради України по вул. Садова 3-а, Балога вважає «хворим сум’яттям, яке створюють окремі особи».

Також Балога просить Яценюка «з розумінням віднестися до цієї проблеми і врахувати те, що відмічена каплиця вже освячена». І рекомендує: «не варто створювати проблеми там, де її немає. Адже всі ми ходимо під Богом»...

Конфлікт навколо каплиці у парламенті виник у лютому 2008 року. Тоді гнаний християнин у ВР погрожував Яценюку Богом і власним трупом.  

Ігор Рибаков обіцяв скласти свої депутатські повноваження у разі закриття Свято-Володимирського храму в українському парламенті.

«Час комунізму з руйнуванням церков і знищенням православного хреста вже давно минув», — прокоментував він звернення Комітету Верховної Ради з питань регламенту до спікера парламенту Арсенія Яценюка з вимогою повернути приміщенню, де міститься сьогодні молитовна кімната-храм, «адміністративний вигляд».

Зокрема, у зверненні Комітету до спікера вимагається «заборонити переобладнати, використовувати приміщення в адміністративних будівлях Ради під культові приміщення або культові будівлі і зобов’язати керівника Апарату Ради вжити заходів щодо приведення приміщення в адміністративній будівлі по вул. Садовій, 3-а, яке з порушенням чинного законодавства переобладнане і використовується як культове приміщення, у стан, придатний для використання за призначенням».

Вид парламентського Свято - Володимирського Храму зсередини
Вид парламентського Свято — Володимирського Храму зсередини

За словами Рибакова, те, що деякі представники демократичної коаліції збираються знищити вже освячений храм, він розцінює, як «великий гріх». «Зруйнувати його — це те саме, що пограбувати сліпого. Не мені судити їхні дії, нагорі є головний Суддя. Не знаю, у кого підніметься рука знищити Святе письмо, але якщо таке трапиться, мені не потрібен депутатський мандат», — сказав політик.

Крім того, він заявив, що йому «особливо неприємно», що лідер Народного Руху, першої демократичної партії в історії незалежної України, «займається самовільним піаром на храмі, що взагалі неприпустимо змішувати духовний світ з політикою».

«Я не засуджуватиму блюзнірські дії, а також заяви окремих народних депутатів, які, працюючи в парламенті, не розуміють, чим вони повинні займатися, а розцінюю це як черговий спосіб пропіарити себе», — наголосив нардеп.

Водночас, Рибаков заявив, що «Господь — Найбільший Законодавець усіх часів, і для чиновників зокрема. Тому тільки через мій труп буде зруйнований храм у Верховній Раді України»... 

Цікаво, що депутати Рибаков і Малишев пожертвували загалом півмільйона на парламентську церкву.

У середині березня 2008 року Ігор Рибаков звинуватив одеських чиновників у незаконній приватизації 800 гектарів землі.

У січні 2008 року народний депутат від БЮТ та Голова міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді «Контрабанді — СТОП» Ігор Рибаков наполягав на ретельній перевірці роботи колишнього глави Державної митної служби Олександра Єгорова і його заступника Руслана Черкаського.

У грудні 2007 року парламентські журналісти повідомляли, що Юлія Тимошенко визначилася кому віддати митницю. У випадку обрання прем’єр-міністром Юлії Тимошенко Державну митну службу України мав очолити народний депутат від фракції БЮТ Ігор Рибаков.

Восени 2007 року Ігор Рибаков став жертвою дискредитаційної кампанії з чорного піару у низці Інтернет видань. Його звинувачували у тому, що він у кінці 2006 року під видом горщиків спробував оформити вантаж зимового взуття в 4 контейнерах, але ця спроба не вдалась завдяки співпраці митниці та СБУ.  

1 грудня 2006 року Ігор Рибаков був серед 18 народних депутатів від БЮТ, які голосували за відставку  Юрія Луценка.

Ігор Рибаков має власний сайт у Інтернеті.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-06-2008 8:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100