2.05.2024 20:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Щире» каяття міліції

Історія із затриманням двох фотокореспондентів на фестивалі «Країна мрій», про яку я вже писав, досі була просто показовою. Тепер вона стала просто зразково-показовою!

«Сильні світу цього» не терплять, коли їх фотографують не для піару і глянцевих обкладинок. Вони незаконно перешкоджають журналістам у здійсненні їх обов`язків. Це є кримінальний злочин: згідно статті 171 Кримінального кодексу любителі видирати з чужих рук фотоапарат мають сидіти в тюрмі. Але спитайте, скільки осіб хавають баланду за цією статтею? Правильна відповідь: жодного!

Отже, громадськості вдалося примусити міліцію визнати свою провину в зв`язку з нападом на фотокореспондентів та брутальним перешкоджанням їх професійній діяльності. Службова перевірка, призначена начальником столичної міліції Віталієм Яремою, визнала неправомірним затримання фотокореспондентів інформаційного видання “Фотолента” і газети “Вечірній Київ” 21 червня на Співочому полі під час проведення фольклорного фестивалю “Країна мрій”. Про це пише УНІАН з посиланням на Центр громадських зв`язків столичного главку МВС.Більше того: службовим розслідуванням виявлено, що «такі дії співробітників міліції розцінено як перешкоджання діяльності журналістів».

Чи притягнуть їх до суду? Ні. Бо, читаємо далі, насправді всупереч покаянним першому та останньому абзацам, вирішено дії міліціонерів “вважати за дисциплінарний проступок, який виразився в безпідставному затриманні громадян і складанні протоколів”.

Дисциплінарний проступок? І все?! Ну, не зовсім.

За результатами перевірки, членам патруля, який здійснював охорону правопорядку на фестивалі, було винесено попередження про невідповідність посадам. Окрім того, посадовим особам Печерського райвідділу міліції, до якого було доставлено фотожурналістів винесено суворі догани, а виконуючого обов`язки начальника райуправління зобов`язано списати і вважати такими, що складені помилково протоколи на фотожурналістів про притягнення їх до адмінвідповідальності за непокору співробітникам міліції, та провести відповідний інструктаж з особовим складом.

Отже, попередження, відсторонення, догани та інструктаж. Дуже мило.

Будемо сподіватись, що такі заходи матимуть ефект.

Інакше свавілля повториться. І хто знає — чи будуть нові напади людей в погонах на людей з фотокамерами такими самими «зразково-показовими», а не просто показовими? Якщо ніхто не вступиться за арештованих: ні радник мера, ні фотограф Самого чи Самої, ні члени громадської ради при МВС...

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2008 21:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100