17.05.2024 12:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Головний суддя — бютівець озвучує бютівські темники проти Президента!

Голова Верховного Суду України Василь Онопенко закликає президента Віктора Ющенка підійти до розгляду питання судової реформи з позиції гаранта Конституції.

Про це йдеться у відкритому листі, з яким Онопенко звернувся до Ющенка, оскільки, за його словами, він уже півроку не має можливості зустрітися з президентом, «незважаючи на його численні прохання і неодноразові обіцянки глави держави».

Голова суду вважає, що це (неможливість зустрітися) є свідченням відсутності у президента «заінтересованості до того, яким є реальний стан правосуддя в державі».

Онопенко звертає увагу Ющенка на його «непослідовність у ключових питаннях здійснення судової реформи, публічні оцінки рішень судів, які набрали законної сили, рішення, які йдуть врозріз з Конституцією та законами».

Також голова ВСУ звертає увагу президента на його «зустрічі та тісну співпрацю керівників секретаріату з особами, які спрямовують свої зусилля на руйнацію вітчизняної судової системи».

Усе це, за словами Онопенка, «може свідчити про те, що насправді вами вибраний алгоритм реформи судочинства, який передбачає встановлення неконституційного контролю за судами і суддями, протиправного втручання у їхню діяльність».

Голова ВСУ вважає, що надзвичайно складна ситуація у сфері правосуддя зумовлена «всілякими настійливими намаганнями окремих осіб під гаслом проведення судової реформи здійснити законодавчі заходи для „приватизації“ судової влади».

Значною мірою, на його думку, це стало можливим через «просування» президентом «у нелегітимний спосіб, без перебільшення, небезпечних для українського суспільства і держави законодавчих змін».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2008 22:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100