29.03.2024 00:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Гугль, фас! Доповідна записка офіцерів Служби Безпеки України щодо тендерної мафії

Прес-служби депутатів та чиновників, СБУ, ГПУ та МВС зберігають горду мовчанку щодо викриття тендерної мафії офіцером Маяковим. Спеціально для них розміщую розпізнаний текст доповідної: тепер у будь-якому пошуковику за їх прізвищем знайдеться цей документ, і хай вони не кажуть, що вперше почули про нього!

 

22.06.2008 р.
Шановні журналісти!

Ми група офіцерів Служби безпеки України вважаємо своїм громадським обов`язком надіслати Вам копію тексту листа від 20.06.2008 р., направленого нами Президенту України. Прем`єр-міністру України, Главі Секретаріату Президента, Генеральному прокурору України та головам фракцій ВР. В цьому листі йдеться про діяльність організованого злочинного угрупування в сфері держзакупівель України, співучасниками якого є найвищі посадові особи держави, в тому числі наше вище керівництво, яке свідомо ігнорує наявні матеріали слідства щодо незаконної діяльності даного ОЗУ. Саме тому дана проблема вимагає громадського контролю та публічного розслідування.

Честь маємо, офіцери СБ України.

Додаток: копія листа, направленого Президенту України. Прем`єр-міністру України, Главі Секретаріату Президента, Генеральному прокурору України та головам фракцій ВР. 5 арк. в 1 пр.

20.06.2008
Ми група офіцерів Служби безпеки України вважаємо своїм обов`язком звернутися до Вас з нижче наведеною інформацією.

В вересні 2007 року ми отримали наказ розпочати роботу з виявлення зловживань у сфері державних закупівель України і проведення тендерів в країні. В результаті проведеної роботи з вересня 2007 року по квітень 2008 року нами задокументовано незаконну діяльність організованого злочинного угрупування, очолюваного народним депутатом України Яценко А.В. та розкрито схему роботи тендерної мафії, що корумпує всі сфери діяльності держави і загрожує національній безпеці країни. Наприкінці квітня нашому вищому керівництву на стіл лягла доповідна про масштаби корупції, організованої цим ОЗУ (копія документа додається), але до сьогоднішнього дня керівництво СБ України не розпочало жодних дій з даного приводу і ми вважаємо, що й не розпочне тому, що ми маємо інформацію щодо причетності до тендерної мафії та отримання в.о. Голови СБ України Наливайченком В.О. від ОЗУ пана Яценка щомісячних винагород в розмірі 500 тисяч доларів США

, починаючи з вересня 2007 року по лютий 2008 року.
Ми просимо Вас зробити все можливе для того, щоб захистити країну від цієї мафії, адже після скасування закону “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти” і припинення діяльності Тендерної палати діяльність мафії на чолі з паном Яценко перемістилася в Кабінет Міністрів України, де вона розставила своїх людей, і сьогодні масштаби поборів при узгодженні закупівель в одного учасника виросли до 30% . І це тільки один напрямок зловживань, а їх безліч.
У зв`язку з серйозністю наявних у нас матеріалів, і розуміючи з ким ми маємо справу, ми готові надати всі наявні в нас документи та матеріали відкритій, публічній слідчій Комісії Верховної Ради України, в яку не увійде жоден фігурант, згаданий у додатку до даного листа, і за умови, що на час розслідування всі фігуранти та співучасники незаконної діяльності ОЗУ пана Яценка А.В. будуть відсторонені від займаних посад до завершення розслідування.

З повагою, група офіцерів СБ України.

Додаток: копія доповідної Начальнику Слідчого управління СБУ Герасименку М.М. 4 арк. в 1 пр.

СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ Слідче управління
" 6 " травня 2008 р,
м. Київ

Заступнику Голови СБУ
Начальнику Слідчого управління СБУ
Герасименку М.М.

Доповідна

Доповідаю Вам, що результаті проведення оперативно-розшукової діяльності Департаменту контррозвідувального забезпечення економіки держави СБ України та роботи слідчих Слідчого управління СБ України отримана наступна інформація.

У сфері державних закупівель України діє організоване злочинне угрупування (ОЗУ), в яке входять народний депутат Верховної Ради України VI скликання Яценко А.В. (БЮТ), який є керівником ОЗУ, громадянин Врублевський В.С. та громадянка Легойда (Одайник) С.М.

Це ОЗУ взяло під контроль всю сферу держзакупівель країни та за приблизними підрахунками в період з 2007 по 2008 рік вкрало, “відмило” і привласнило більше 1 мільярда доларів США фактично бюджетних грошей.
Важливими партнерами і натхненниками ОЗУ, що отримують свою частку від її незаконної діяльності, є народний депутат Осика С.Г. (БЮТ) і Голова ДПА України Буряк С.В., вони разом з паном Яценко визначають стратегію роботи ОЗУ. В АБ “Брокбізнесбанк” пана Буряка проходять всі найважливіші грошово-фінансові операції та зосереджені основні рахунки ОЗУ.

Пан Осика С.Г. разом з паном Яценко А.В. забезпечують політичне та статусне прикриття ОЗУ в Верховній Раді, Кабінеті Міністрів України, фракції БЮТ і скрізь, де виникає необхідність, а також вкладають “відмиті” гроші в нерухомість м. Києва та Київської області.

В результаті проведеної роботи з`ясувалося, що ОЗУ успішно діє завдяки залученню в корупційні схеми високих чиновників та посадових осіб.

Після одержання відповідних вказівок, з вересня 2007 року по сьогоднішній день ми виявили наступне:

1. В Генеральній прокуратурі України на ОЗУ пана Яценка А.В. працює заступник Генерального прокурора України Корнякова Т.В., яка з вересня 2007 року по лютий 2008 року щомісяця одержувала зарплату в 500 тисяч доларів США. А за особливі послуги, наприклад, припинення активної діяльності МВС і ДПА України з викриття даного ОЗУ у вересні-жовтні 2007 року, пані Корнякова отримала 3 мільйони доларів США, змусивши МВС і ДПА України припинити будь-яку роботу з викриття ОЗУ і зловживань у сфері держзакупівель.

2. В Секретаріаті Президента на ОЗУ пана Яценко працюють два заступники Глави Секретаріату Президента України, а саме пан Шлапак О.В. і пан Пукшин І.Г., щомісячна винагорода яких з вересня 2007 року по лютий 2008 року становила 300 тисяч доларів США кожному. А за лобіювання і подання у Верховну Раду України законопроекту “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти” у новій редакції за підписом Президента в січні 2008 року кожен з них отримав від ОЗУ по 1 мільйону доларів США.

3. Прихильності Секретаря РНБО України Богатирьової Р.В. після офіційного розриву відносин в 2007 році ОЗУ пана Яценка знову домоглося через співробітництво з її сином Богатирьовим О.І., допомагаючи його фірмі вигравати тендера в медичній сфері і не тільки. З січня 2008 року, після призначення пані Богатирьової Секретарем РНБО України. ОЗУ призначило їй щомісячну зарплату в розмірі 1 мільйона доларів США. Ці гроші в січні та лютому пані Богатирьова отримала через свого сина в обмін на підтримку діяльності ОЗУ пана Яценка.

4. Успішне співробітництво ОЗУ пана Яценка з Кабінетом Міністрів України здійснюється через Першого віце-прем`єр-міністра України Турчинова О.В. (в ролі контролера). Пан Турчинов контролює, щоб у касу БЮТ, починаючи з жовтня 2007 року, щомісячно надходило по десять мільйонів доларів США ( для довідки: пан Яценко за включення в список БЮТ в липні-серпні 2007 року заплатив 5 мільйонів доларів США, у вересні 2007 року вніс до каси БЮТ ще 12 мільйонів доларів США і взяв на себе зобов`язання, починаючи з жовтня 2007 року, вносити до каси БЮТ по десять мільйонів доларів США щомісячно в обмін на повну підтримку діяльності його ОЗУ в сфері держзакупівель). До призначення пана Вінського Й.В. на посаду Міністра транспорту та зв`язку України ці гроші ОЗУ передавало через нього,
зараз гроші потрапляють від ОЗУ до БЮТ через народного депутата Кожемякіна А.А.

5. Після призначення пана Данилишина Б.М. на посаду Міністра економіки України, він до березня 2008 року включно отримував щомісячно від ОЗУ пана Яценка 100 тисяч доларів США готівкою на умовах того, що не буде перешкоджати діяльності ОЗУ. Після скасування Верховною Радою Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”, починаючи з квітня 2008 року, пан Данилишин одержує від ОЗУ по 500 тисяч доларів
США щомісячно та тісно співпрацює з народним депутатом Осикою та народним депутатом Яценко, заразом виконуючи вказівку пана Турчинова всіляко сприяти даним особам тому, що вони дуже корисні для БЮТ.

6. Іншим утриманцем ОЗУ пана Яценка в Кабінеті Міністрів України є перший заступник Міністра Кабінету Міністрів Берадзе Г.Р... який вже кілька років курирує діяльність ОЗУ і за це отримує від нього щомісячно 100 тисяч доларів США. Зокрема, пан Берадзе відповідає за проходження до Кабінету Міністрів України відповідних документів, які сприяють діяльності ОЗУ, водночас не допускаючи потрапляння шкідливих для ОЗУ документів.

7. Нейтралізація МВС України відбувається через друга дитинства пана Яценко, співробітника центрального апарата МВС Стеблюка А.В., який в МВС курирує держзакупівлі. Зв`язок з вищим керівництвом МВС здійснюється через рідного брата пана Стеблюка, начальника медичної служби ГУМВС України в м. Києві Стеблюка В.В., якого протегує особисто начальник ГУ МВС України в м.Києві Ярема В.Г., а він вже виходить особисто на пана Луценка і вирішує всі питання стосовно ОЗУ. Прихильність МВС обходиться ОЗУ в 1 мільйон доларів США щомісячно.

8. ОЗУ пана Яценка успішно співпрацює з Антимонопольним комітетом України, зокрема з паном Костусєвим О.О. (Партія Регіонів), який донедавна був його Головою. Його щомісячні преміальні від ОЗУ становили 300 тисяч доларів США.

9. В Рахунковій палаті України інтереси ОЗУ пана Яценка за 50 тисяч доларів США на місяць представляє пан Пилипенко В.П. Він, будучи одним з членів Рахункової палати, працює на ОЗУ вже кілька років.

10. У Верховній Раді України утриманцем ОЗУ пана Яценка є пан Яценюк А.П. Ставши Головою ВР, з листопада 2007 року по лютий 2008 року він одержував по 1 мільйону доларів США щомісяця, які відпрацьовував, використовуючи регламент ВР і роблячи все, щоб не допустити скасування Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”.

11. Лобістами ОЗУ пана Яценка у ВР від фракції Партії регіонів є: народний депутат Азаров М.Я., який має спільний бізнес з паном Яценко. Також пан Яценко вирішує всі тендерні питання для сина пана Азарова: народний депутат Хомутиннік В.Ю., який разом з паном Яценко вирішує тендерні питання для своїх фірм; народний депутат Кінах А.К., який ще з часів роботи Міністром економки України отримує від ОЗУ 100 тисяч доларів щомісяця; народні депутати Хара В.Г. та Вернидубов Г.В., які є стабільними лобістами ОЗУ ще з минулого складу парламенту, кожен з них щомісяця отримує 50 тисяч доларів США.

12. Лобістами ОЗУ пана Яценка у ВР від фракції БЮТ є: народний депутат Бондаренко В.Д... який щомісяця отримує 50 тисяч доларів США; народний депутат Лукашук О.Г., який працює на ОЗУ вже кілька років, і з листопада 2007 року народний депутат Ляшко О.В., кожному з них ОЗУ щомісяця платить по 50 тисяч доларів США. Їхнім основним завданням є статусне прикриття офісів організацій і установ ОЗУ, а також при необхідності, у випадку перевірки контролюючими органами, фізична присутність і захист.

13. Серед лобістів ОЗУ пана Яценка у ВР від фракції НУНС була раніше народний депутат Ляпіна К.М... що одержувала по 200 тисяч доларів США щомісяця, але на даний момент розірвала відносини з Яценко А.В. і виступає проти нього. З грудня 2007 року по лютий 2008 основними лобістами ОЗУ від фракції НУНС були: народний депутат Зварич Р.М., який отримував 100 тисяч доларів США щомісяця; народний депутат Кармазін Ю.А., який отримував 50 тисяч доларів США щомісяця.

14. Фракція Комуністичної партії України з листопада місяця 2007 року по лютий 2008 року через народного депутата Алексєєва І.В., нібито для потреб партії, одержувала від ОЗУ пана Яценка щомісяця 1 мільйон доларів США. Для відпрацьовування цієї суми народний депутат Ткаченко О.М. очолив Комітет ВР з питань економічної політики, а за свої особисті заслуги перед ОЗУ він ще з часів минулого скликання одержує щомісяця 500 тисяч доларів США і є одним з найбільш надійних людей пана Яценка в парламенті. Прикриваючись ім`ям народного депутата Ткаченка, ОЗУ дає запити на всі офіційні документи своєї діяльності, які потім ОЗУ відправляє на утилізацій на завод з переробки сміття, раніше ці операції проводилися від імені народного депутата Осики.

15. Лобістами ОЗУ пана Яценка у ВР від фракції “Блоку Литвина” є народний депутат Ващук К.Т. та донедавна народний депутат Пилипишин В.П., які лобіюють інтереси ОЗУ за разові винагороди в розмірі 100 тисяч доларів.
Вищевикладене повністю базується на наявних задокументованих матеріалах, а інформація про підкуп вище згаданих чиновників отримана оперативним шляхом безпосередньо від пана Яценка. Також на підставі конкретних матеріалів слідчим Рекметом І.М. порушено кримінальну справу №375 14.03.2008. р. за фактом відмивання 80 мільйонів гривень для ОЗУ пана Яценка А.В., однак за наказом керівництва в квітні 2008 року дану кримінальну справу для подальшого розслідування було направлено до Генеральної прокуратури України, де за вказівкою заступника Генерального прокурора України Корнякової Т.В. її було закрито. За нашим даними, ОЗУ пана Яценка заплатило пані Корняковій за припинення розслідування 2 мільйони доларів США.

Прошу Вас прийняти рішення та дати вказівки по суті даної доповідної.

Заступник начальника Управління В.Маяков

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-06-2008 14:35 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100