20.05.2024 10:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Законодавчі ініціативи щодо наклепу та заборони зображувати на банерах політиків обмежують свободу слова

Вадим Гладчук, редактор інтернет-видання Sprotiv.org, і журналіст Юрій Шеляженко назвали дві законодавчі ініціативи, які на їхню думку, обмежать свободу слова в Україні. Про це вони повідомили 16 липня на прес-конференції «Законодавчі ініціативи, що обмежують свободу слова в Україні».
Першою ініціативою вони визначили проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо наклепу), автором якого є Антон Яценко. «За часів Союзу завдяки таким постановам закривали рот журналістам», – пояснив Вадим Гладчук. Його обурив і той факт, що цей законопроект не подається на розгляд Профільному комітету з питань свободи слова при ВР.
Друга ініціатива – проект народного депутата БЮТ Віктора Уколова (який ще не набув правового оформлення), що заборонить зображувати на банерах політиків. «Ініціатива Уколова – це спроба ввести політичну цензуру, – вважає пан Гладчук. –Зараз формуються умови для зачистки інформаційного простору перед президентськими виборами».
 
Юрій Шеляженко погодився з Вадимом Гладчуком: «Ми є свідками початку нового масштабного наступу на свободу слова, який відбувається в інтересах певних бізнес-груп, ширма яких – політика. Зараз хочуть повністю знищити альтернативу інформації, розповсюдження якої контролює мафія». Пан Юрій закликав не боятися і боротися за свободу слова.
Організатори також розповіли про проблеми, що виникли під час підготовки прес-конференції. Спочатку їм відмовили у декількох інформаційних агентствах. А 15 липня Вадима Гладчука було викликано на допит у справі щодо матеріалів, розміщених на його сайті 2005 року (яких саме – невідомо), що мав відбутися в той же час, що і конференція. Доповідачі вважають, що це пов’язано з тематикою прес-конференції.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-07-2008 14:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100