20.05.2024 07:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Росіяни знову лізуть у внутрішні справи України

Міністерство закордонних справ занепокоєне намаганнями російські сторони давати оцінки українським внутрішньополітичним подіям.

Про це сказано у коментарі керівника прес-служби МЗС Василя Кирилича останніх заяв російського МЗС щодо України.

«Хвилює та обставина, що без зайвої дипломатичної делікатності російською стороною були дані оцінки подіям, що загальновизнано відносяться до питань внутрішньої політики», — заявляє Кирилич.

Зокрема, за його словами, МЗС розцінює реакцію російської сторони на заборону громадянину Росії Костянтину Затуліну відвідати Україну «як неадекватну».

«Ще більше несприйняття та занепокоєння викликає безпідставне звинувачення російської сторони у начебто „нешанобливому ставленні“ до ієрархів РПЦ під час їх участі у святкуванні в Україні 1020-річчя хрещення Русі», — заявляє Кирилич.

«Викликає подив те, що у світській державі зовнішньополітичне відомство дає оцінки програмі участі представників РПЦ у згаданих заходах, яка заздалегідь була з ними погоджена», — додав він.

Речника МЗС наголошує, що Міністерство «рішуче відкидає оприлюднені російською стороною оцінки».

«Ми переконані, що згадані події на території України відбувалися у строгій відповідності до національного законодавства і відтак не повинні негативно позначитися на високому рівні українсько-російського співробітництва», — заявляє Кирилич.

Як відомо, на минулому тижні депутату Держдуми Костянтину Затуліну знову було заборонено в’їзд на територію України.

У відповідь на це посольство Росії в Україні направило в МЗС ноту, а також запросило українського посла Костянтина Грищенка для бесіди у посольство.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-07-2008 14:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100