20.05.2024 10:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Загинув депутат Михайло Сирота!

Михайло Сирота в Свято-Преображенському кафедральному соборі  в Донецьку, 7 квітня 2008 р

25 серпня в ДТП під містом Узин (Білоцерківський район Київської області) загинув народний депутат України Михайло СИРОТА (член депутатської фракції «Блок Литвина»). Про це УНІАН повідомило джерело у правоохоронних органах.

За інформацією співрозмовника агентства, ДТП сталося близько 21.30 на автодорозі Київ-Одеса. Автомобіль, яким керував М.СИРОТА, зіткнувся “лоб в лоб” з ДЕУ “Ланос”.

Наразі на місці події працюють слідчо-оперативні групи. Причини та обставини ДТП з’ясовуються.

Довідка УНІАН. М.СИРОТА народився 17 липня 1956 р. в Черкасах. Голова Трудової партії України, член депутатської фракції «Блок Литвина» (Народна Партія, Трудова партія України) у Верховній Раді України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

 

Від редакції Спротиву:

Михайло Сирота — один з батьків Конституції України, один з небагатьох депутатів, що боровся з тендерною мафією — казнокрадством мільярдів у сфері держзакупівель. Гадаємо Ющенку варто посмертно йому присвоїти звання Героя України за його особистий внесок у державотворення.

 

Редактор Спротиву Вадим Гладчук о 00.03 26 серпня мав розмову з дуже близькою до Сироти людиною. Джерело висловило тверде переконання, що Сироту ВБИЛИ.

У Трудової партії та Сироти були проблеми. Мінюст мав був скасувати реєстрацію партії, не визнавав останній з"їзд. Джерело повідомляє, що «пресовали одного з керівників регіонального відділеня ТПУ» — кримінальна справа на замовлення. Сирота туди їздив нещодавно розбиратися.
«Сирота більше 100 км на годину не їздить. Він з дружиної їхав з дачі» — заявив близький товариш Сироти.
 Ми починаємо журналістське розлідування цієї трагедії.

 

Народный депутат Украины, член парламентской фракции блока Литвина Михаил Сирота и еще один человек погибли в результата ДТП в понедельник вечером. Об этом сообщает «Интерфакс» со ссылкой на департамент ГАИ страны.

По словам представителя ведомства, ДТП случилось около 20:30 на Одесской трассе, возле Узина в Киевской области.Сирота сам находился за рулем. По предварительным данным, автомобиль депутата Toyota и легковой автомобиль Daewoo Lanos столкнулись лоб в лоб.

«Авария произошла на трассе Саливонки-Лосятин. Автомобиль депутата столкнулся с автомобилем марки Daewoo Lanos. Во время ДТП в машине находились народный депутат и его жена», — сообщили в Васильковском городском отделении ГУМВС в Киевской области. При этом в отделении подтвердили факт гибели народного депутата Михаила Сироты. 

После происшествия жена депутата была направлена в Гребинковскою больницу, сообщил помощник оперативного дежурного Васильковского городского отделения ГУМВС Владимир Шеремет

В департаменте ГАИ Украины подчеркнули, что во время столкновения погиб Сирота и еще один человек, имя которого пока не сообщается. На месте происшествия работает оперативная группа.

Также, по словам собеседника агентства, на место происшествия выехало все начальство Департамента ГАИ МВД Украины и руководство МВД Украины.

 

За фактом ДТП, в якій загинув Михайло Сирота, порушили кримінальну справу
26.08.2008 12:17 ( оновлено о 13:10)

За фактом ДТП, в якій загинув Михайло Сирота, порушили кримінальну справу

За фактом дорожньо-транспортної пригоди, в якій учора ввечері загинув один з авторів української Конституції, перший заступник голови комітету ВР із питань правової політики — народний депутат Михайло Сирота, порушили кримінальну справу.
За статтею 286-тою: порушення правил безпеки дорожнього руху. За попередніми даними, Тойота Камрі, якою керував загиблий, зіткнулася «лоб у лоба» з ДЕУ «Ланос» на 39-му кілометрі шляху Устимівка-Гребінки-Узин на Київщині. На місці ДТП зараз працює кореспондент 5-го каналу Азад Сафаров. Він повідомив останні подробиці трагедії, в якій напередодні загинув Михайло Сирота.

Азад Сафаров, 5 канал: «Аварія трапилася  по дорозі до Узина біля Одеської траси. враховуючи зовнішній вигляд обох машин, можна стверджувати, що зіткнення відбулося на великій швидкості. тойота камрі на якій їхав нардеп Михайло Сирота залишилася на дорозі, а друга машина деу ланос після зіткнення вилетіла на узбіччя, та лежить догори ногами. Обидва водіїї померли на місці. За попередніми данними експертів — винний у ДТП — водій деу ланос , який виїхав на зустрічну смугу. Таке заперечує дід зигбилого за кермом деу  юнака, який прибув  на місце аваріїї першим. За його словами, правила порушив водій тойоти, проте ,як ствердує свідок,  він після аваріїї ще був живий та міг говорити, а його дружина , навіть, вільно пересуватися. Він завевняє причиною смерті депутата стала не аварія, а запізнення швидкої., яка прибула на місце подіїї лише через  3 години».

 

Попередня версія загибелі нардепа від Блоку Литвина Сироти — порушення правил дорожнього руху водієм автомобіля Daеwoo Lanos. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар ГПУ Юрій Бойченко.

За його словами, дружина нардепа, що перебувала з ним в автомобілі, знаходиться зараз у реанімації лікарні м. Білої Церкви. Зараз відбуваються повторні технічні експертизи на місці ДТП.

Він повідомив, що під час зіткнення автомобілів, в авто Сироти не спрацювали подушки безпеки. У разі, якщо слідство дійде висновку про ДТП внаслідок порушення правил дорожнього руху, то кримінальна справа буде закрита згідно зі ст.6 п.8 КК України – смерть винуватців ДТП.

 

Дружина загиблого депутата Сироти знаходиться в реанімації

Дружина загиблого 25 серпня в ДТП народного депутата України Михайла Сироти (фракція «Блок Литвина») з тілесними ушкодженнями доставлена в Білоцерківську реанімацію. Жінка знаходиться в стабільно важкому стані і потребує операції.

Як повідомляє кореспондент телеканалу «1+1», міліція на місце події почала з`їжджатися тільки близько 8:00.

На даний момент проводиться повторний огляд території ДТП, після цього буде проведено експертизу. Також повідомляється про прибуття машини з краном, яка очищатиме територію після встановлення причин події.

При зіткненні також загинув водій білого Dewoo Lanos, 23-річний місцевий житель, якому першого вересня мало виповнитися 24 роки.

За відгуками близьких і співробітників, загиблий був хорошим водієм, проте на Dewoo Lanos їздив тільки два місяці. Нову машину він одержав у подарунок від дідуся.

Як повідомлялося, 25 серпня народний депутат України Михайло Сирота (член депутатської фракції «Блок Литвина») загинув у ДТП поблизу міста Узин (Білоцерківський район Київської області).

Близько 21.30 на автошляху Київ-Одеса автомобіль, яким керував Сирота, зіткнувся “лоб в лоб” з ДЕУ “Ланос”. Зараз на місці події працюють слідчо-оперативні групи.

Михайла Сироту називали одним з «батьків» Конституції, так він був керівником парламентської комісії з ухвалення конституції 28 червня 1996 року.

Газета 24

 

Убийство на дороге: автомобиль, вылетел на встречу

Причины автомобильной аварии, в которой погиб народный депутат Украины Михаил Сирота, пока не установлены. По факту ДТП возбуждено уголовное дело, на месте происшествия сегодня весь день работали следователи и эксперты.

Напомним, катастрофа произошла вчера в 19:40 на 39-м километре автодороги Устиновка-Узин. Автомобиль «Тойота Камри», которым управлял депутат, лоб в лоб столкнулся с «Дэу Ланосом». Водитель «Ланоса», 24-летний житель Белой Церкви, также погиб на месте. Супруга Михаила Сироты получила травмы и сейчас находится в реанимации.

Следов от шин при торможении наша съемочная группа не нашла. Вероятно, два автомобиля столкнулись лоб в лоб на полной скорости.

Все произошло без двадцати восемь вечера на проселочной дороге между сёлами Лосятин и Саливонки.

«Дэу Ланос», смятый в ком, уже в грузовике. У депутатской «Тойоты Камри» снесён капот. По словам близких, Михаил Сирота возвращался в столицу от родных, потому багажник его машины был забит арбузами, дынями, и прочей снедью. Следственные группы работали с половины десятого вечера. Экспертизы проводили и сегодня.

Игорь Ярковой, начальник отдела расследования ДТП следственного управления Киевской области:

 — Потому что ночью можно многое чего упустить. Освещение совсем другое, а фарами авто надлежащим образом осветить невозможно.

Следователи пока не делают заявлений относительно версий произошедшего. Исключают лишь преднамеренное убийство Михаила Сироты. Дело классифицировано как ДТП со смертельным исходом. На вопрос кто виноват, кто первый выехал на встречную полосу — ответа не дают.

Александр Вакуленко, руководитель отдела главного следственного управления МВД Украины:

 — Это очень рано говорить. Нужно провести целую кучу следственных действий, которые дадут ответы на эти вопросы.

Супруга Михаила Сироты получила закрытые травмы внутренних органов. Сейчас она находится в реанимации одной из столичных клиник. Докторам запрещено давать комментарии о состоянии ее здоровья.

Валерий Кузьменко, помощник погибшего депутата, — только что из больницы, где общался с супругой покойного. Якобы она рассказала об автомобиле, который вылетел им на встречу.

Валерий Кузьменко, советник народного депутата Украины Михаила Сироты:

 — Він з’явився миттєво знікуди. Він розвернувся на зустрічну полосу.

Родные погибшего водителя «Дэу Ланос» почернели от горя. Они пришли на место катастрофы. Их сын работал в агрохозяйстве шофером, машину ему недавно подарил дед.

 — Хороша дитина, хороший водитель, не пив нічого, не коловся.

Парню на днях должно было исполнится двадцать четыре. Осенью он планировал жениться. Депутату Михаилу Сироте — 52.

Дорожная авария — главный враг народного депутата. Очередная смерть парламентария в результате ДТП. На дороге погиб человек, которого называют отцом украинской конституции.

До этого за годы независимости погибли 10 народных депутатов. Автокатастрофы становятся поистине бичом парламентариев. Самая резонансная гибель на дороге — смерть одного из лидеров оппозиции Вячеслава Чорновила в 1999 году.

Дорожные службы зачищают полотно от следов — осколков, остатков кислоты из разбитых аккумуляторов — чтобы те не разъели дорогу. Хотя, по закону, у оперативников два месяца на расследование, они уверяют, что дело пылью не припадет — слишком резонансное. Похороны депутата, имя которого останется в истории, состоятся завтра на Байковом кладбище столицы.

http://www.podrobnosti.ua/accidents/casualties/2008/08/26/549770.html

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-08-2008 11:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100