20.05.2024 15:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Посол США: «Політична криза в Україні поставить під питання ПДЧ»

Політична криза може негативно вплинути на ухвалення рішення про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО, вважає посол США Вільям Тейлор.

«Звичайно, політична плутанина, яка зараз панує в Україні, значно ускладнить перспективу досягнення країнами НАТО згоди з приводу надання Україні ПДЧ у грудні цього року», — сказав він в інтерв'ю «Экономическим известиям».

Тейлор зазначив, що якщо уряд України, президент будуть продовжувати дотримуватися заявки на приєднання України до ПДЧ, то США підтримають це.

«Але якщо політична криза в Україні поставить під питання саме бажання країни, то країнам НАТО буде складно ухвалювати рішення», — сказав він.

Водночас, на думку посла, «це не буде нескінченна історія».

«У Бухаресті всі лідери країн НАТО погодилися з тим, що Україна й Грузія стануть членами альянсу. Звичайно, це відбудеться, якщо український народ і країна в цілому захочуть вступити до НАТО», — сказав він.

«США й багато інших членів альянсу вважають, що Україна готова до ПДЧ. Заважає тільки ваша політична нестабільність. Але НАТО ухвалює рішення на основі консенсусу», — додав Тейлор.

Коментуючи ініціативу президента Віктора Ющенка щодо проведення дострокових парламентських виборах, він зазначив, що «вибори — необхідний елемент демократії й спосіб вирішення проблем, але є й інші способи вирішення проблем, які передбачають ефективне управління державою в післявиборчий період на підставі результатів голосування».

«І за останні два роки виборці України двічі висловлювали свою думку щодо складу Ради», — сказав Тейлор.

Він зазначив, що Сполучені Штати прагнуть бачити в Україні «уряд, який здатний управляти».

«Перед Україною стоять проблеми. Вона може з ними впоратися, якщо буде єдина. І навпаки — їй буде складно, якщо вона буде розділеною», — сказав посол.

Він також зазначив, що обидва кандидати на посаду президента США — Барак Обама і Джон Маккейн — підтримують Україну.

«Із цих дебатів і всієї виборчої кампанії в США зовсім очевидно, що обидва основні кандидати — гарячі прихильники України. У їхній діяльності в Сенаті чітко видно, що вони обидва рішуче підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Той факт, що вони в цьому згодні, свідчить про те, що американський народ гаряче підтримує Україну», — сказав Тейлор.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-10-2008 8:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100