9.05.2024 18:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Балога за сильну президентську владу

Глава секретаріату президента Віктор Балога переконаний, що єдиним виходом із нинішньої ситуації є повернення до президентсько-парламентської республіки з сильною президентською владою.

Таку думку він висловив у своїй статті «Нова можливість змін».

«Для системних економічних перетворень необхідне політичне перезавантаження. Дострокові парламентські вибори – інструмент для досягнення цієї мети, оптимальний демократичний шлях до неї», — переконаний Балога.

«Нинішня абсурдна ситуація не може бути законсервована, оскільки це не створює жодної нової якості – ані політичної, ані економічної», — додав глава секретаріату.

Балога наголосив, що «вибори – інструмент, а не самоціль». «Є й альтернатива – формування нової парламентської коаліції. Якщо така можливість існує, то, будь ласка, шановні народні депутати, скористайтеся нею», — запропонував він.

«Якщо ж її немає, то треба діяти так, як записано в Конституції. А отже, після розпаду коаліції повноваження мають скласти і голова Верховної Ради, і прем'єр-міністр», — зазначив Балога.

«Далі мають відбутися вибори і формування нової більшості та Кабінету міністрів. Принаймні, це чесний і відповідальний підхід», — додав він.

За словами Балоги, «парламентська республіка у нинішніх реаліях генерує хаос та підриває стабільність».

«Єдиний вихід – це повернення до президентсько-парламентської республіки, з сильною президентською владою, з чітким визначенням повноважень виконавчої та законодавчої гілок», — запропонував глава секретаріату.

«На моє тверде переконання, в умовах економічної кризи та хаосу управління лише президент може бути гарантом стабільності та незаангажованим координатором всіх політичних і суспільних процесів у державі», — додав він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-10-2008 11:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100